Jeste li znali što prodavači kebaba rade s mesom na kraju dana? Ne, ne bacaju ga, ali...

Meso se ne baca ako ostane, već se drugi dan prodaje! PITATE SE KAKO? Sigurno ste se pitali što se događa s mesom koje prodavači kebaba ne prodaju. Odgovor bi vas mogao iznenaditi…

Jeste li znali što prodavači kebaba rade s mesom na kraju dana? Ne, ne bacaju ga, ali... Selman KUYUCU from Pixabay
25. 11. 2023

Budimo iskreni: brza hrana možda nije najzdravija, ali može biti vrlo ukusna. Među popularnijim zalogajima ove vrste je ćevap koji Hrvatskoj već dugi niz godina jedan je od poželjnijih zalogaja za stare i mlade. Ali ovo postavlja pitanje koje ste si bez sumnje postavili: što prodavači kebaba rade s mesom koje na kraju dana ostane na štapiću? Mnogi bi pomislili da meso tumara po smeću, no većina prodavača ćevapa ne odlučuje se za tu praksu.

Razumljivo: meso im je izvor prihoda i kad bi ga bacili, pljuvali bi u vlastitu zdjelu. No, je li uopće zdravo da meso stoji preko noći i čeka nove kupce, tajnu što se događa s mesom podijelio je na jednoj od društvenih mreža čovjek koji je također dio svoje karijere proveo radeći u prodavaonici kebaba.

Tvrdi da većina prodavača meso jednostavno zamota na štapić koji nije prodao s folijom. Neki ga prenose i na hladno, ali ne svi. Oni koji ga izbjegavaju iz ovog ili onog razloga trebaju biti svjesni da može imati vrlo negativan učinak na meso. Ključno je da kebab prenoći na hladnom mjestu, odnosno u prostoriji u kojoj je temperatura između tri i pet stupnjeva Celzijusa.

Kada sutradan ponovo upale grijalice u posebnom uređaju za pripremu mesa, većina prodavača kebab starom mesnom sloju prvo odrežite vrh i bacite ga. Pritom stručnjaci upozoravaju da se takva praksa preporučuje tek sljedeći dan, nikako duže.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.