Kalifornija zatvorila sve kafiće i barove zbog ponovnog širenja zaraze koronavirusom

Guverner američke države Kalifornija, Gavin Newsom, slijedeći poteze vlasti Teksasa i Floride, naredio je zatvaranje barova u nekoliko županija zemlje, uključujući Los Angeles, zbog izbijanja novog koronavirusa.

Kalifornija zatvorila sve kafiće i barove zbog ponovnog širenja zaraze koronavirusom Unsplash
29. 6. 2020

U petak je Ministarstvo za poslovno i profesionalno uređenje američke države Florida najavilo zatvaranje barova u zbog novog izbijanja virusa COVID-19. Vlasti Teksasa u ponedjeljak su iz istog razloga objavile slična ograničenja. U Teksasu, Floridi i Kaliforniji prethodno je zabilježen rekordan broj slučajeva koronavirusne infekcije.

"Zbog sve većeg širenja COVID-19, kalifornijske vlasti naređuju zatvaranje barova u Fresnu, Imperialu, Kernu, Kingsu, Los Angelesu, San Joaquinu i Tulareu i preporučuju njihovo zatvaranje u Contra Coast, Riverside, Sacramento, St. Bernardino, Santa Barbara, Santa Clara, Stanislaus i Ventura", napisao je guverner Kalifornije na Twitteru.

Prema posljednjim podacima, ukupno je otkriveno 211.243 slučaja zaraze u Kaliforniji s porastom od 4.810 (2,3%) dnevno. U državi je umrlo ukupno 5.905 ljudi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.