Jahta OO7, inspirirana samim Jamesom Bondom, našla je novog vlasnika, no prije toga…

Tko ne bi želio posjedovati jahtu koje se ni James Bond ne bi sramio?!

Jahta OO7, inspirirana samim Jamesom Bondom, našla je novog vlasnika, no prije toga… Sanlorenzo
7. 9. 2023

Tajni agent James Bond ne bi bio Bond da se povremeno ne pojavi na luksuznoj jahti okružen lijepim djevojkama. Stoga ne čudi što se mnogi vlasnici jahti odlučuju nazvati svoja plovila po slavnom agentu 007. Daleko najpoznatiji je američki automobilski magnat John Staluppi koji je svih sedam svojih jahti nazvao po slavnom tajnom agentu na jedan način ili još.
 

Casino Royale, Diamonds Are Forever, Skyfall in Octopussy so nekatere izmed njegovih najbolj znanih jaht.

No Time to Die nije dio te zloglasne flote, ali je sam po sebi san mnogih nautičkih entuzijasta. Sanlorenzo SX88, koji je predstavljen prije samo tri godine, djelo je prestižnog talijanskog proizvođača. Predstavio je platformu SX88 kao inovativni crossover od 27 metara s luksuznim sadržajem.
 

 
Cijela glavna paluba nudi obilje prostora zahvaljujući drugačijem pristupu kormilarskom mjestu.
 

Mauro Micheli of Officina Italian Design dizajnirao je vanjski izgled broda, dok je poznati Piero Lissoni kreirao moderni, minimalistički interijer. No Time to Die pokreću trostruki motori Volvo Penta pri brzini od 23 čvora (42,5 km/h), stoga vlasnika čeka pravi luksuz i unutra, s četiri kabine za spavanje i dvije dodatne namijenjene tročlanoj posadi.
 

Do sada je No Time to Die služila kao luksuzna čarter jahta u Miamiju, a njen najam koštao je 11.000 USD po danu.

Prije nekog vremena tražila je novog vlasnika i prilično ga je brzo našla.

Njezina cijena, prvotno određena na 5 milijuna (za tri godine staru jahtu), očito je bila previsoka. Neposredno prije prodaje snižen je za milijun, na "povoljnija" četiri milijuna.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.