Unio mu se pogledom u facu!!! Tango smrti mađarskog i ukrajinskog predsjednika u Argentini! Zelenski i Orbán oči u oči na inauguraciji Javiera Mileija

(VIDEO) Svađa i šok susret s mađarskim vođom! Zelenski pozelenio od muke kad je naletio na Orbána! Viktor je puput jegulje vrdao, a Zelenski nije mogao sakriti očaj nenadane situacije.

Viktor Orbán više je puta izjavio da ne vjeruje u pobjedu Ukrajine, za razliku od Zelenskog koji svo vrijeme pršti od optimizma!

Unio mu se pogledom u facu!!! Tango smrti mađarskog i ukrajinskog predsjednika u Argentini! Zelenski i Orbán oči u oči na inauguraciji Javiera Mileija MATIAS BAGLIETTO / REUTERS /PIXSELL
11. 12. 2023

Foto: MATIAS BAGLIETTO / REUTERS / Pixsell

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyi imao je kratak, ali bliski susret s mađarskim premijerom Viktorom Orbánom tijekom njegova posjeta svečanosti inauguracije novoizabranog argentinskog predsjednika Javiera Mileija.
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i Orban nakratko su razgovarali danas u Buenos Ajresu, gde su prisustvovali inauguraciji argentinskog predsednika Havijera Mileija, vidi se na video snimku postavljenom na You tube kanalu argentinskog Senata.

Viktor Orbán i Volodymyr Zelensky razgovarali su u loži za goste argentinskog parlamenta nakon inauguracije novog argentinskog predsjednika Javiera Mileija. Snimke njihova razgovora prenio je službeni YouTube kanal argentinskog Senata, prenosi European Pravda.

Ukrajinski predsjednički ured za sada ne komentira detalje komunikacije između Zelenskog i Orbána, ali je Bertalan Havasi, Orbán šef za medije, u ime Mađarske vlade na pitanje MTI-ja rekao:

Što se tiče ulaska Ukrajine u EU, mađarski je premijer izvijestio ukrajinskog predsjednika da zemlje članice Europske unije o tome stalno raspravljaju.
 

Nekoliko videozapisa incidenta postavljeno je na X, pokazujući da su se dvojica vođa svađali jedan s drugim, iako mirno. Kao što je poznato, Volodimir Zelenski je već telefonski razgovarao iz Argentine s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, koji je Orbána primio u petak u Parizu.

Nakon početka ruske invazije, ionako napeti odnosi Kijeva i Budimpešte dodatno su se pogoršali. Viktor Orbán više je puta izjavio da ne vjeruje u pobjedu Ukrajine.

U veljači ove godine Volodymyr Zelenskyi i Viktor Orbán imali su kratak razgovor u okviru summita čelnika EU-a u Bruxellesu, ukrajinski predsjednik pozvao je šefa mađarske države da posjeti Kijev, ali bezuspješno - iako je većina EU-a čelnici su posjetili Ukrajinu barem jednom ili više puta kako bi izrazili svoju podršku.


 

Orbán se unoseći u facu Zelenskom i ovaj put glasno usprotivio napretku zahtjeva Kijeva za pridruživanje EU-u. Sada se strahuje od diplomatskog debakla kasnije ovog tjedna.

- Samo profesionalni čitači s usana mogli bi razumjeti što je rečeno između predsjednika Zelenskog i čovjeka koji se smatra "zločestim dečkom" EU-a, napisao je BBC.

No, razmjena dolazi uoči nečega što bi moglo biti ključni tjedan za ukrajinske ratne napore.

Predsjednik Zelenski će se u utorak uputiti u Washington DC kako bi pokušao spasiti američki paket obrambene pomoći vrijedan 60 milijardi dolara (47,9 milijardi funti; 55 milijardi eura).

Američki predsjednik Joe Biden poziva zakonodavce da odobre sredstva, ali pomoć se uplela u domaću, stranačku politiku.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.