Italija uvodi zabranu skijanja tijekom božićnih praznika

"Skijališta i zimski turizam su od velikog značaja za naše gospodarstvo, ali će se moći otvoriti tek nakon što epidemija popusti. Nadamo se da će to biti za mjesec i pol", izjavio je ministar za regije Francesco Boccia nakon sastanka.
 

Italija uvodi zabranu skijanja tijekom božićnih praznika Unsplash
30. 11. 2020

Unatoč velikom pritisku regija na sjeveru Italije, vlada u Rimu ostala je pri svojoj odluci o zabrani skijanja tijekom božićnih i novogodišnjih praznika, priopćeno je nakon nakon sastanka vlade premijera Giuseppea Contea s predsjednicima talijanskih regija u četvrtak navečer.

Skijališta i zimski turizam su od velikog značaja za naše gospodarstvo, ali će se moći otvoriti tek nakon što epidemija popusti. Nadamo se da će to biti za mjesec i pol”, izjavio je ministar za regije Francesco Boccia nakon sastanka.

Talijanska je vlada obećala da će pomoći svim poduzećima koja se bave zimskim turizmom dok ponovno ne krenu s radom. Boccia je poručio da javno zdravlje ima najveći prioritet. Italija si ne može priuštiti treći val epidemije nakon Božića, zbog čega su nužne najveće mjere opreza, upozorio je.

Potvrdio je i da talijanska vlada namjerava zadržati noćnu zabranu izlaska nakon 22 sata, koja je uvedena početkom studenog, i za vrijeme božićnih blagdana. Polnoćka će se ove godine moći iznimno održati i ranije, izjavio je talijanski ministar.  

Regije sa sjevera Italije tražile su zatvaranje granica u slučaju da se uvede zabrana skijanja kako bi se spriječilo da talijanski turisti otputuju na skijanje u inozemstvo.

Zahtijevaju i uvođenje zabrane skijanja diljem Europe. “Tražimo jednak tretman. Ako smo svi Europljani, onda ta pravila moraju vrijediti i za Italiju i za Austriju i Francusku. Tražimo da svi na europskoj razini imaju jednak tretman po pitanju skijanja”, poručio je predsjednik sjevernotalijanske regije Pijemont Alberto Cirio

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.