"Umrlo mi je dvoje djece, žena mi je umrla. Kad idem spavati, ali..." Emotivni Boris Cavazza iskren o strašnoj tragediji

Legendarni glumac Boris Cavazza, najpoznatiji iz Decamerona, koji je nedavno napunio 85 godina, progovorio je o strašnoj tragediji. Iskreno je rekao da su to stvari koje mu odzvanjaju.
 

"Umrlo mi je dvoje djece, žena mi je umrla. Kad idem spavati, ali..." Emotivni Boris Cavazza iskren o strašnoj tragediji RTV Slovenija/posnetek zaslona
11. 2. 2024

Pred koji dan jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih slovenskih glumaca, poznat i diljem zemalja bivše države Boris Cavazza navršio je 85 godina. Između ostalog, u dugogodišnjoj karijeri istaknuo se kao redatelj, scenarist i predavač. Dobitnik je brojnih državnih i državnih priznanja, Zlatnog reda za zasluge Republike Slovenije.

Prije godinu i pol pao je niz stepenice na odmoru u Italiji i život mu je visio o koncu. O tome je govorio za emisiju "Tednik", pojasnivši da se još uvijek oporavlja.

"Jer nije samo zato što sam pao, ali ne. Ima drugih stvari koje su me bacile oko ove bolesti. Tri, četiri bolesti..." O njemu je govorila i njegova supruga Ksenija Benedetti. Rekla je da je Cavazza brutalno iskren, što je ponekad teško.

“Ono što vidiš, isto je pred kamerama, isto je i iza kamere. Tako je to!” U razgovoru s novinarom otkrio je kako je prije nekoliko godina, na turneji po Srbiji, zaboravio dio tekst i snažno ga udario po ruci.

"Kad se nisam mogao sjetiti teksta, udario sam. Udarao sam i svi su gledali u mene, što je meni, što je bilo s njim", rekao je i objasnio da gledatelji nisu znali da to nije dio opremu, jer su je prvi put vidjeli. Spomenuo je i najgoru tragediju u životu koja ga je zadesila. Gubitak supruge i dva sina.

"Moje dvoje djece je umrlo, žena mi je umrla", rekao je, prije nego što je objasnio: "Neki ljudi su me pitali za djecu... Zašto si se vratio na posao", rekao je, dodavši da je to učinio jer je morao " Išao sam na posao jer sam morao raditi i morao sam, doviđenja ovim smrtima i radu", rekao je iskreno, ali kada je govorio o smrti posljednjeg sina Damijana, koji je 2009. preminuo od srčanog zastoja, bio je pun emocija.

- Kad legnem sve ih poljubim, od oca, preko mame, do tete, do Mojce, do sina i drugog sina, rekao je. “Ali to mi se ponekad dogodilo, otkad je moj sin otišao prošli put... Ne mogu to podnijeti”, rekao je sa suzama u očima, dodavši: “To su stvari koje me drže.”
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.