Hvalisavac Vučić diči se da sjedi pored važnih ljudi, no na zajedničkoj fotografiji 36 europska lidera ga nema, baš kao što nema ni Srbije na popisu pozvanih, u ovom slučaju griješkom organizatora

Aleksandar Vučić sjedi pored Macrona, a nema ga na zajedničkoj fotografiji koju je objavio Europski parlament, baš kao što nema ni Srbije na popisu uzvanika.

Vidite li možda "pauna" Aleksandra Vučića na zajedničkoj fotografiji iz Praga, gdje zasjedaju osim 27 čelnika EU država i ostalih europskih država pa i pdmetnute Velike Bitanije. Nema ga, baš kao što nema na službenom popisu organizatora ni Srbije kao sudionice. Ovo zadnje je ipak greška organizatora.

Hvalisavac Vučić diči se da sjedi pored važnih ljudi, no na zajedničkoj fotografiji 36 europska lidera ga nema, baš kao što nema ni Srbije na popisu pozvanih, u ovom slučaju griješkom organizatora DAINA LE LARDIC Copyright © European Union
7. 10. 2022

Prvi sastanak Europske političke zajednice okupio je čelnike cijelog kontinenta u duhu jedinstva, a jedan od pozvanih pun je samoreklame. Sjedi porede Macrona, a nema ga na zajedničkojh službenoj fotografiji. Europska politička zajednica ima za cilj poticati politički dijalog i suradnju u rješavanju pitanja od zajedničkog interesa i jačanju sigurnosti, stabilnosti i prosperiteta europskog kontinenta. Osim čelnika EU 27, pozvani su Albanija, Armenija, Bosna i Hercegovina, Turska, Ukrajina, Velika Britanija i druge zemlje. Tu su sigurno organizatori mislili na Srbiju!

Čelnici EU-a raspravljali su o tri najhitnija i međusobno povezana pitanja s kojima se EU suočava, a to su ruski rat u Ukrajini, energija i gospodarska situacija.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.