Horor u španjolskim staračkim domovima, vojska otkrila umirovljenike prepuštene sami sebi, umrle od COVID-19

S brojem mrtvih i zaraženih od koronavirusa u Španjolskoj rastu i totalni nemar i bezosjećajnost. U nekim su staračkim domovima otkriveni stanari koji su bili totalno prepušteni sami sebi. Vlada u borbi protiv širenja pandemije daje “apsolutni prioritet” brizi za starije i staračke domove.

Horor u španjolskim staračkim domovima, vojska otkrila umirovljenike prepuštene sami sebi, umrle od COVID-19 Fotografija: Eberhard Grossgasteiger, Pixabay
24. 3. 2020

Fotografija: Eberhard Grossgasteiger, Pixabay

Španjolski vojnici koji pomažu u borbi protiv pandemije koronavirusa pronašli su u nekim staračkim domovima starije osobe koje su bile potpuno prepuštene same sebi.

Španjolska ministrica obrane Margarita Robles izjavila je u ponedjeljak u razgovoru za španjolsku televiziju Telecinco da su vojnici u nekim staračkim domovima pronašli čak i tijela starijih osoba koje su preminule u svojim krevetima. Španjolsko državno odvjetništvo već je pokrenulo istragu o stanju u staračkim domovima. Robles je poručila da će španjolska vlada u slučaju zanemarivanja starijih osoba u tim ustanovama biti “izrazito stroga i nepopustljiva”.

Španjolska je vojska dobila zadatak da dezinficira staračke domove u Španjolskoj gdje je već preminuo znatan broj ljudi od Covida-19. Španjolski ministar zdravstva Salvador Illa istaknuo je da vlada u borbi protiv širenja pandemije daje “apsolutni prioritet” staračkim domovima te da će se situacija u tim ustanovama strogo nadzirati.

Španjolska je nakon Italije najteže pogođena pandemijom koronavirusa u Europi. U toj je zemlji dosad preminulo 2.316 osoba, a zaraženo je više od 35.000.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.