Gurat ću Twingo više od 100 km i srušit ću 27. travnja pet godina stari Guinnessov rekord od 82,28 km kojeg drži Poljak Marczewski

Tomislav Lubenjak, magistar kineziologije 27. travnja kreće u rušenje nesvakidašnjeg rekorda bivši sveučilišni košarkaš ruši Guinnessov rekord i spreman je za manje od 24 sata gurati ugašeni Twingo i više od na 100 kilometara.

Gurat ću Twingo više od 100 km i srušit ću 27. travnja pet godina stari Guinnessov rekord  od 82,28 km kojeg drži Poljak Marczewski Start press
23. 4. 2019

 

 

 

Tomislav Lubenjak, magistar kineziologije, koji je ovaj fakultet završio na Sveučilištu Avila (SAD), i to zahvaljujući stipendiji koju je kao vrsni košarkaš dobio od ovog Sveučilišta, odlučio  se na nesvakidašnji  pothvat.

Unatoč ozljedama koje su ga  odvukle  sa košarkaških profesionalnih terena, Tomislav je u roku završio fakultet te se nakon toga vratio u Hrvatsku i zaposlio se kao fitness trener. I tu počinju razmišljanja o rušenju Guinnessovog rekorda. Za razliku od  Guinessovih rekorda u kojima se izazov sastoji u pripremi što većeg hot doga ili puštanja  što duže  kose ili noktiju, ovaj iziskuje dug i predan rad s neizvjesnim ciljem. Tomislav, naime, napada Guinnessov rekord u guranju automobila u 24 sata s ciljem da u tom vremenu pređe 100 kilometara, i za to se priprema već pola godine.

Prije par mjeseci Tomislav je u Velikoj Gorici automobil pogurao 50 kilometara za deset sati, a prema njegovim projekcijama za 100 kilometara bit će mu potrebno dvadesetak sati.  „Tamo  vikendom ljudi vode klince na piknik, a ja sam odveo svoj auto na 50 kilometarsku šetnju“ -  kaže  Tomislav o svojim pripremama za skidanje nesvakidašnjeg i iznimno teškog i zahtjevnog rekorda. 

U obaranje Guinnessovog rekorda, uz prometnu  potporu Grada Zagreba, Tomislav kreće u subotu, 27. travnja u 18 sati u Vukovarskoj ulici, a njega i automobil od najmanje 850 kilograma kojem motor neće biti upaljen susretat ćemo u sljedećih dvadesetak sati na potezu od Zagrepčanke do Donjih Svetica.  Trenutni rekord je 82,28 kilometara iz 2014. godine i drži ga Poljak Przemyslaw Marczewski.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.