Gotovo 60 posto njemačkih gastronoma i hotelijera strahuje za svoju egzistenciju

"Gotovo 60 posto anketiranih poduzeća smatra da im je egzistencija ugrožena", upozorio je predsjednik Njemačke udruge hotelijera i ugostitelja (Dehoga) Guido Zöllick u utorak.

Gotovo 60 posto njemačkih gastronoma i hotelijera strahuje za svoju egzistenciju Pixabay
12. 8. 2020

Iako su u Njemačkoj ponovno otvoreni restorani i hoteli, većina njemačkih gastronoma i hotelijera i dalje strahuje za svoju egzistenciju zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Gotovo 60 posto anketiranih poduzeća smatra da im je egzistencija ugrožena”, izjavio je predsjednik Njemačke udruge hotelijera i ugostitelja (Dehoga) Guido Zöllick nakon što je u utorak objavljena anketa njihovih članova.

Kako bi se spriječio val bankrota, potrebno je produljiti mjere poput one o skraćenom radnom vremenu, smanjenju PDV-a, ali je nužno donijeti i zakonsku uredbu o smanjenju najma zbog pandemije koronavirusa, upozorio je Zöllick.

Kriza još nije gotova. Vlada veliki strah od zime”, poručio je predsjednik Njemačke udruge hotelijera i ugostitelja.

Njemačka gastronomska poduzeća su od siječnja do srpnja ove godine u prosjeku zabilježila pad prometa od preko 60 posto. Uzmu li se brojke za cijelu godinu, gastronomi i hotelijeri računaju s padom prometa od najmanje 51 posto.

Trenutačna slika u našoj branši je dosta heterogena. Dok među restoranima i hotelima u turističkim regijama vlada optimizam, situacija je u mnogim gradovima i dalje katastrofalna”, upozorio je Zöllick dodavši da su izostali prije svega turisti iz inozemstva te da se i dalje ne održavaju sajmovi, kongresi i druga slična događanja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.