Ovi automobili čekaju vlasnika 40 godina. Hoće li ga ikada dobiti?

VIDEO - U napuštenom salonu Forda u Njemačkoj još uvijek stoje novi automobili iz 1980-ih koji nikada nisu vidjeli svoje vlasnike.

Ovi automobili čekaju vlasnika 40 godina. Hoće li ga ikada dobiti? Auto Retro YouTube
3. 11. 2023

Na nepoznatoj lokaciji u Ingolstadtu nalazi se prava vremenska kapsula. Naime, u obliku napuštenog Fordovog salona, ​​koji je navodno zatvoren negdje sredinom osamdesetih. U njemu se još uvijek nalaze nevoženi automobili koje je tadašnja američka marka prodavala u Europi i nikada nisu došli do svojih kupaca.U salonu je zelena Sierra s pet vrata (s osnovnom opremom, bez retrovizora na suvozačevoj strani), još jedna crvena Sierra s pet vrata 1.6L, plavi Sierra kombi, Orion, Fiesta S (druga generacija). U to vrijeme Ford je već prodavao prvi Escort s prednjim pogonom koji je u Europi postigao veliki prodajni uspjeh - u salonu se može vidjeti model 1.1 Laser. Godine 1985. ponudi u Europi dodan je Škorpion, kojeg inače nema u ovom muzejskom izložbenom prostoru.

Lokaciju su posjetili entuzijasti britanskog YouTube kanala Auto Retro i tamo je napravljen video. Nakon što su čuli za ovaj salon, pronašli su ga pomoću Google Street Viewa i uputili se tamo -  ne znajući jesu li automobili uopće tamo. Prema njihovim informacijama, udovica vlasnika salona - koji je zatvoren nakon njegove smrti - redovito je čistila automobile i salon do prije nekoliko godina. No automobile je željela sačuvati za svoje unuke.Iako automobili sami po sebi možda nisu ništa posebno, otkriće snažno budi maštu. Tko ne bi želio ući u netaknuti izložbeni prostor u kojem su posljednji kupci vidjeli automobile prije gotovo četrdeset godina?

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.