Forbesova lista za 2017. godinu – Beyonce je najbogatija žena u glazbenoj industriji

Iako je ove godine imala pauzu zbog rođenja blizanaca, Beyonce je svejedno uspjela zauzeti prvo mjesto na listi najbogatijih glazbenica.

Forbesova lista za 2017. godinu – Beyonce je najbogatija žena u glazbenoj industriji beyonce/Instagram
20. 11. 2017

Iako se većina složila da je Grammyja za album godine trebala dobiti Beyonce za ''Lemonade'', odluka je ipak pala na Adelein ''Hello''. No, Beyonce je dobila nešto puno bolje – prvo mjesto na listi najbogatijih žena na svjetskoj glazbenoj sceni, dok je Adele druga.

Queen B, kako joj mediji i fanovi vole tepati, najplaćenija je glazbenica sa zaradom od 105 milijuna dolara, bez poreza. Kako bi napravili popis, Forbesovi novinari gledali su iznos prije oporezivanja od 1. lipnja, 2016. pa sve do 1. lipnja, 2017. Također, nisu izostavili plaće agenata, menadžera i odvjetnika. Podatke su prikupili od Nielsen SoundScana, Pollstara i RIAA-e te putem intervjua s industrijskim insajderima.  Glazbene dive koje drže prva dva mjesta, zaradile su desetke milijuna dolara više od ostalih u svojoj kategoriji.

Na trećem mjestu našla se Taylor Swift sa zaradom od 44 milijuna dolara, što predstavlja pad s obzirom na to da je s turnejom ''1989 Tour'' bila na vrhu. No, treba se uzeti u obzir da je upravo izdala album ''Reputation'' – trenutno najprodavaniji album 2017. –  pa se pretpostavlja da će njena zarada prilično narasti, do nove Forbesove liste za 2018.

Celine Dion je na 4. mjestu s iznosom od 42 milijuna dolara, a Jennifer Lopez je na 5. mjestu s 38 milijuna dolara.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.