Filip Hrgović brutalno se obračunao s djelatnicima HBS-a, nazvao ih je jugonostalgičarima, spominjao im je majku, boga i lomio sve pred sobom

Mladen Mikolčević, dopredsjednik boksačkog Saveza i general Hrvatske vojske žestoko se u pismu napisanom hrvatskoj javnosti obrušio na Filipa Hrgovića, našu najveću boksačku zvijezdu u uzletu. Napisao je pismo u ime Hrvatskog boksačkog saveza u kojem je donio nemile detalje ekscesa koji je napravio boksački prvak i izvan ringa, a mi ga u cijelosti prenosimo

Filip Hrgović brutalno se obračunao s djelatnicima HBS-a, nazvao ih je jugonostalgičarima, spominjao im je majku, boga i lomio sve pred sobom Pixell
19. 6. 2019

- Sve vas pozdravljam ispred Predsjedništva i Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza. Povod je tužan, grozan i žalostan. Nakon nasilničkog izgreda Filipa Hrgovića žurno se sastao se Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza i donesen je zajednički stav koji je reakcija na krajnje neprimjereno ponašanje Filipa Hrgovića. Naime, Filip Hrgović posjetio je prostorije svog Saveza u kojem je nasilnički nasrnuo na tajnika HBS-a. Prijetio je njemu, a i svima. Prozivao je sve članove Izvršnog odbora. Spominjao im je majku, Boga..., sipao je uvrede nazivajući ih lažovima, parazitima, jugonostalgičarima... Bacao je i razbijao svoje fotografije o zid, histerično je vikao: - Sve ću ih razbiti!

Bilo je grozno slušati kako se obrušio na našeg djelatnika kojem je doslovno kazao: - Pogledaj se kako izgledaš, imaš metar i po i da si veći sad bih te razbio! Hrvatski hrvatski boksački savez ima uspravnicu, a to je Hrvatski olimpijski odbor čije pravilnike i zakone poštuje. To znaju i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora kao i predsjednik gospodin Zlatko Mateša.

Filip Hrgović je nažalost bio pripadnik Hrvatske vojske, a da su se branitelji, ti koji su umirali za Domovinu i svi mi, ponašali kao Filip Hrgović danas bi on boksao za Borac iz Banja Luke ili Šamac, možda i za Jugoslaviju. Da nije bilo branitelja Hrvatske ne bi ni bilo! Tek toliko o pozivanju povijesti. Dobili smo mnoštvo potpora od brojnih braniteljskih udruga sa svih strana Republike hrvatske te gardijskih brigada. Filip Hrgović trebao bi žurnu pomoć stručne službe, a to svakako nisu boksački treneri. Regeneracija mu je potrebna u svakom, a posebice u mentalnom smislu.

Za uvrede koje iznio prema vrijednim djelatnicima Hrvatskog boksačkog saveza te članovima Izvršnog odbora, koji su entuzijasti, neke od njih namjeravaju podignuti i privatne tužbe. Drugi se ne žele kontaminirati uvredama, a pozivaju institucije da reagiraju na nasilničko ponašanje Flipa Hrgovića. Teško je bilo slušati uvreda šampiona koji je to samo u ringu i to na račun ljudi koji su poštivani ne samo u boksačkim krugovima, već i u drugim borilačkim sportovima, u sportu, u društvu... U HBS-u nalazi se sami časni ljudi, generali, pripadnici Hrvatske vojske, gospodarstvenici koje zapošljavaju od 15 do 150 radnika u svojim firmama, bivši šampioni ,olimpijci, djeca poginulih branitelja...

Nije se ovo prvi put omaklo Filipu Hrgoviću. Iznimno nervozno i nasilničko ponašanje iskazivao je i ranije, posebice prema našem najtrofejnijem treneru Leonardu Pjetraju. Naš najbolji trener i ovaj put ima svu podršku Hrvatskog boksačkog saveza, jer zakon je na njegovoj strani. Pjetraj je stvorio nemali broj vrhunskih boksača, europskih i svjetskih veličina i ako takav iznimno je poštivan u našoj sredini i organizaciji i zato ćemo ga znati zaštiti.

Stoga želimo sve obavijestiti o ovom nemilom incidentu i pozvati odgovorne u Republici Hrvatskoj da zaštite i dignitet spomenutih ljudi, ali i osobni dignitet napadnutih. Posebice nakon izrečenih prijetnji Filipa Hrgovića. Ujedno se zahvaljujem svima vama i medijima, kao djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova koji su profesionalno i staloženo preuzeli na sebe odgovornost i zaštitili djelatnike na dan događaja nesportskog i nemilog događaja. Hrvatski boksački savez će odlučiti o stavu prema Filipu Hrgoviću i tražiti očitovanje Hrvatskog olimpijskog odbora i nadležnih institucija."

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.