Video + foto: Svi znamo Stipu Miočića, al' tko je prelijepa Monika Babić koja se prekosutra u Bugarskoj bori za naslov svjetske prvakinje?

U Staroj Zagori, u petak 9. veljače, osam sudionica iz Hrvatske, Bugarske, Češke, Srbije, BiH, Turske i Francuske borit će se za titulu World Kickboxing Network. Među njima i Monika Babić, Hrvatica s četiri državna naslova na ovogodišnjemu turniru WKN Girl Power

Video + foto: Svi znamo Stipu Miočića, al' tko je prelijepa Monika Babić koja se prekosutra u Bugarskoj bori za naslov svjetske prvakinje? Bojan Markičević Haron
7. 2. 2018

Napisao: Sven Stažić

Video: Vladimir Zerec

Foto: Bojan Markičević Haron

Monika Babić, simpatična dvadestpetogodišnja zagrebačka studentica kemije i ekologije sutra ulazi među konopce i poput Stipe Miočića borit' će se za titulu svjetske prvakinje i to u asocijaciji World Kickboxing Networka.

"Kada prođem štrikove, podemonim!" 

Na turniru koji će iznjedriti buduću svjetsku prvakinju u kickboxingu rukavice, a i noge, ukrstit će osam najboljih svjetskih "fajterica". Riječ je o bespoštednim borbama koje su najpopularnije na Tajlandu, no sve ih je više i širom svijeta. Među najžešćim kick boksačicama su i one koje dolaze iz bivše države.

"Imamo cilj, imamo volju – idemo po pojas i pobjedu!"

Članica zagrebačkog Leon Gyma u konkurenciji je s IFMA Muaythai prvakinjom Irem Akin iz Turske, WKN-ovom europskom prvakinjom Mallaury Kalachnikoff iz Francuske, WKN-ovom internacionalnom prvakinjom Marinom Spasić iz Srbije i Selmom Baltić iz BIH. Djevojke će za pobjedu morati u jednoj večeri ostvariti tri pobjede. Ulog je WKN-ov pojas u perolakoj kategoriji (do 60 kg). Ostale suparnice su Tereza Dvorakova (Češka), Iliana Gelebova (Bugarska) i Joana Nwamerue (Bugarska). 


Za Start je rekla: - "Trener Leon Beneta i ja naporno se spremamo za ovaj turnir. Svakako nam je prvobitni cilj dati sve od sebe i uživati u ringu, jer je to ono zbog čega toliko treniramo i odričemo se. Naravno i vratiti se kući s pojasom i kao champ. Ring je nešto u čemu zaista uživam, iako cijeli taj proces ima i nedostataka kao što je odricanje, veliko odricanje... Prije svega, ničeg od ovoga ne bi bilo da nema mog trenera, najvažnijega mozga operacije (smijeh) - Leona Benete, zatim predsjednika Kluba "Leon Gym" Admira Gračića, predsjednika Zagrebačkog kickboxing saveza Bone Marjanovića, sponzora Kluba Saše Bećirovića i cateringa Kvatrić. Psihička spremnost je, po meni, važnija od fizičke jer je koordinator svega, a tijelo je oružje. Psihički sam spremna, željna sam borbe i skoncentrirana. Imam zaiasta odličan tim oko sebe i u klubu, koji mi pomaže za priprema, treninga i u cjelokupnom napretku. A oni najvažniji sudionici za mene su, naravno, u dvorani - uz trenera, boksački trener Goran Borović, svi moji prijatelji, kolege i suborci iz dvorane."
U Moniku imamo povjerenje i vjeru, na photosessionu nismo ostali ravnodušni, to vam možemo reći.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.