VAŽNA OBAVIJEST ZA MESSENGER USERSE! Facebook će obavijestiti korisnika ako sugovornik snimi snimku privatne objave

Kraj printscreena! Ljudi neprestano snimaju privatne razgovore na Facebooku (i pojedinačne komentare), bilo da spremaju šalu ili žele drugo mišljenje o napisanom. Sad je tome dosta.

VAŽNA OBAVIJEST ZA MESSENGER USERSE! Facebook će obavijestiti korisnika ako sugovornik snimi snimku privatne objave Gerd Altmann / Pixabay
11. 2. 2022

Foto: Gerd Altmann / Pixabay

Bilo kako bilo, sve ukazuje na to da su snimci, snimljeni bez znanja sugovornika, otključani i slobodni za snimaje, a i za zlouporabe. Tome će Facebook uskoro stati na kraj. Od sada će korisnici Facebooka biti obaviješteni o svakoj snimci (tj. screenshot ili printscreen) razgovora u Facebook Messengeru.

Osnivač Meta Mark Zuckerberg napisao je na Facebooku:

"Uvodimo promjene koje će obavijestiti Messenger Conversation da je netko snimio (privremenu) privatnu poruku. Također dodajemo gifove, naljepnice i emotikone za skrivene razgovore."

Zuckerbergova objava uslijedila je nakon objave da će u privatnim razgovorima sada biti moguće ograničiti trajanje vaših poruka (tzv. nestajuće poruke). Nova akvizicija je već dostupna u SAD-u i Europi nakon pisanja USA Today možemo očekivati ​​u narednim tjednima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.