Nećete vjerovati u kojoj je europskoj državi najlakše dobiti državljanstvo (provjerite i koja je Hrvatska na listi)

Želite li promijeniti državljanstvo? Provjerite gdje ćete u Europi najlakše ostvariti svoje namjere. Postoje mnoge zemlje koje nude vize za takozvane digitalne nomade.

Švedska ima stopa prihvaćanja od 9,3 posto ili dvostruko više od prosjeka EU država! U baltičkim državama, Sloveniji, Njemačkoj i Danskoj! HR je u sredini,

Nećete vjerovati u kojoj je europskoj državi najlakše dobiti državljanstvo (provjerite i koja je Hrvatska na listi) Joshua Woroniecki /Pixabay
3. 1. 2024

Planirate li se preseliti u neku od europskih zemalja? Popis koji je pripremila kanadska imigracijska agencija može vam pomoći u odluci. Popis pokriva zemlje u Europi u kojima je i najlakše i najteže dobiti državljanstvo, a ako imate sreće i možete raditi na daljinu, postoje mnoge zemlje koje nude vize za takozvane digitalne nomade. Međutim, ako se želite preseliti u neku od europskih zemalja, možda ćete se morati odlučiti na tradicionalno stjecanje državljanstva, koje u mnogim mjestima nije tako jednostavno kao što zvuči.najteže) dobiti državljanstvo. Analizirali su podatke Eurostata o imigraciji od 2009. do 2021., uzimajući u obzir postotak uspješnih zahtjeva za stanovnike izvan EU-a. Sigurno se pitate koja zemlja prima najveći postotak stanovnika izvan EU-a... To je Švedska, koja ima stopa prihvaćanja od 9,3 posto. Stopa je dvostruko viša od prosjeka EU. S obzirom da se radi o jednoj od najsretnijih zemalja u Europi, ne čudi želja ljudi da se onamo presele i da su tamo i dobrodošli.
 

Međutim, nije svugdje tako lako dobiti državljanstvo, a posebno u Estoniji. Zemlja sjeveroistočne Europe ima najnižu stopu prihvaćanja državljanstva od samo 0,6 posto. Slijede je i ostale baltičke zemlje - Latvija na trećem mjestu sa samo 0,7 posto i Litva na četvrtom mjestu s 0,8 posto.U deset najotvorenijih zemalja uz Švedsku su još Norveška, Nizozemska, Portugal, Island, Irska, Rumunjska , Velikoj Britaniji, Belgiji i Finskoj. Hrvatska se nalazi u zlatnoj sredini EU država, a Slovenija se pridružila spomenutim baltičkim državama i nalazi se na osmom mjestu zemalja u kojima je najteže dobiti državljanstvo. Ispred Slovenije su Češka, Austrija, Lihtenštajn i Slovačka, a iza naše zemlje Njemačka i Danska.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.