Ena Šimek Šuplika prije 24 godina bila je jedina žena koja je sa 7. gbr oslobodila Knin

Jesam li tad bila svjesna važnosti trenutka!? Bilo mi je punih 33 i samo su dvojica, trojica pripadnika 7.gbr bili neznatno stariji od mene. Sve ostalo bila su skoro jedva punoljetna djeca. Takva su neka vremena bila.

Ena Šimek Šuplika prije 24 godina bila je jedina žena koja je sa 7. gbr oslobodila Knin Ena Šimek-Šuplika
5. 8. 2019

Na današnji dan prije 24 godine završena je oslobodilačka akcija "Oluja" u kojoj su nakon četiri godine okupacije pobunjenih Srba oslobođena područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu. Ena Šimek-Šuplika bila je jedina žena koja je bila među osloboditeljima Knina na Kninskoj tvrđavi i upravo njoj zahvaljujemo na ovim ekskluzivnim slikama, a jučer je napisala sljedeće:

- Ovo su fotografije ulaska u Knin kao i fotografije skidanja srpske zastave s jarbola na kninskoj tvrđavi. Imala sam zadovoljstvo i čast fotografije skidanja srpske zastave snimiti osobno i one su, uz video-snimku koja je, usput budi rečeno, netragom nestala, jedino materijalno svjedočanstvo tog događaja. Zbog drugih obaveza neću sutra, na obljetnicu, biti u mogućnosti podijeliti ovaj album skidanja srpske zastave s jarbola na kninskoj tvrđavi, događaj kojem sam imala čast i zadovoljstvo osobno prisustvovati i "usput" ( :) ) snimiti ove fotografije pa to činim danas uživajući u sjećanjima na taj povijesni dan.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.