Rak se vratio! Bivša vrhunska sportašica prolazi kroz teške trenutke

Godine 2018. najavila je da će propustiti Zimske olimpijske igre nakon što joj je dijagnosticiran rak. Kasnije ga je porazila, ali se on vratio nakon pet godina...

Rak se vratio! Bivša vrhunska sportašica prolazi kroz teške trenutke Instagram/elenafanchini85
23. 1. 2023

"Elli, ovo je za tebe." Ovako je svoju jučerašnju pobjedu u Cortini proslavila Sofia Goggia. "Želim posvetiti pobjedu Eleni Fanchini, koja prolazi kroz teške trenutke." Goggia je dobar dio karijere dijelila s bivšim reprezentativnim kolegom. 37-godišnja Elena Fanchini otišla je u mirovinu 2020. godine zajedno sa sestrom Nadijom. Može se pohvaliti naslovom svjetske doprvakinje u spustu (2005.) i dvije pobjede u Svjetskom kupu, obje u kraljevskoj disciplini.

Dijagnoza rak

Početkom 2018. godine Fanchini je izjavila da se neće natjecati na Olimpijskim igrama jer ima rak. Kasnije je to uspješno prebrodila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fanchini Elena (@elenafanchini85)

"Gotovo je! Nakon deset mjeseci mogu reći da sam izliječena. Uvijek sam se s bolešću suočavala s velikom snagom, iako je kemoterapija zadnjih mjeseci bila jako teška. Osjećala sam se loše, ali sam se cijelo vrijeme borila. Pomoglo mi je puno, da sam imala cilj ispred sebe. Najbolja terapija bila mi je skijanje. Željela sam nastaviti ono što stvarno volim", napisala je prije nekoliko godina bivša skijašica na društvenim mrežama. Ali sada se rak vratio, prenosi Corriere. Cijelo vrijeme uz nju stoje bivši reprezentativci.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.