Hrabar test: prozore svog limenog ljubimca možete očistiti votkom, a i Coca Colom, pa i regeneratorom za kosu...!

Jeste li znali da votka može pomoći i u čišćenju automobila? Ili gazirano slatko piće Coca-Cola, ili regenerator za kosu...? Pronašli smo jednostavne i neočekivane savjete za njegu automobila.

Pomiješajte tri šalice votke, četiri šalice vode i dvije žličice tekućeg deterdženta za pranje posuđa.
 

Hrabar test: prozore svog limenog ljubimca možete očistiti votkom, a i Coca Colom, pa i regeneratorom za kosu...! Lutz Krüger / Pixabay
14. 11. 2022

U jesen često imamo prljave čelične konjiće na koje pada lišće s drveća, a česta kiša na njima ostavlja mrlje koje smetaju mnogim vozačima. Pronašli smo neke nekonvencionalne načine da očistite svoj automobil ili mu pružite dugotrajniju njegu. Možda ste ih već isprobali.

Balzam za kosu

Kada perete automobil, u vodu dodajte malo regeneratora za kosu koji sadrži lanolin. Prema web stranici Readers Digest, lanolin djeluje poput voska za zaštitu boje vašeg automobila.

Vjetrobranska stakla očistite s Coca-Colom

Nakon dugog sušnog razdoblja, kiša pretvori prljavo vjetrobransko staklo u veliki nered. Pomoću Coca-Cole možete se riješiti pruga i mrlja. Prije toga donji rub vjetrobranskog stakla raširite ručnikom kako biste zaštitili boju na haubi automobila.

 
Mjehurići u Coca-Coli raspršuju prljavštinu, no vjetrobransko staklo nakon toga treba temeljito očistiti vodom jer će ga inače sav šećer učiniti ljepljivim i učinak će biti upravo suprotan.

Očistite automobilska svjetla i vjetrobransko staklo

Jeste li znali da farove najbolje možete izglancati ženskim tajicama? Što se tiče savjeta entuzijasta čeličnih konjića, kaže se da je ovo najlakši način da vaša prednja svjetla svijetle jednako jako kao prvog dana kada ste ih kupili.

U međuvremenu, možete koristiti i domaću tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla.


 

Pomiješajte tri šalice votke, četiri šalice vode i dvije žličice tekućeg deterdženta za pranje posuđa.
 

Sve dobro protresite i ulijte u spremnik tekućine za čišćenje. Na taj način vaše staklo treba uvijek biti čisto, sjajno i zaštićeno.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.