(VIDEO) Dramatično spašavanje 38 turista iz nemirnog mora: "Uvjeti su bili gotovo nemogući"

Na otoku Rabu se događala prava drama.

(VIDEO) Dramatično spašavanje 38 turista iz nemirnog mora: "Uvjeti su bili gotovo nemogući" Youtube/posnetek zaslona/Facebook/Vatrogasci Lopar/posnetek zaslona/fotomontaža
26. 9. 2023

Jučer se na hridi Vela Šika kod Lopara na Rabu nasukao turistički brod s 38 putnika, a putnicima su u pomoć priskočili vatrogasci."Na brodu su bili američki i belgijski turisti. Dobili smo obavijest da je brod nasukao se u 9:36 Luška uprava nas je kontaktirala jer imamo protupožarno plovilo. Bila je jaka bura i uvjeti za prilazak ovom brodu bili su gotovo nemogući", rekao je zapovjednik DVD-a Lopar Stanislav Franelić.

"U 10.36 sati odlučili smo isploviti s obzirom na to da je na brodu bilo 38 putnika. Zbog velikih valova bilo je izuzetno teško jer se brod nasukao na stijenu i morali smo paziti da se i sami ne nasukamo U 13 sati svih 38 putnika prevezeno je u Lopar i smješteno u Vatrogasni dom. Tamo im je organizirana okrijepa i smještaj u hotel, javlja Dnevnik.hr.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.