Nekad su se Hrvati, Srbi, Slovenci, Bosanci..., kupali u moru, uživali u radničkim ljetovalištima, danas na Tik Toku gledaju kako su im stranci okupirali njihova omiljena ljetovališta

Odmarala se radnička klasa na moru, a ne k'o danas u lavoru! Nekad je more "pripadalo" svima, sad samo strancima i onima koji imaju "puno para"! Lijepe žene u toplesima bile su "pod normal", pijani Englezi nisu pišali iza kantuna hvarskih, splitskih, dubrovačkih... zidina, partijalo se na terasama uz Hammond orgulje i kuhalo u kampovima na plinskim kuhalima...

Kako su se "Jugovići" odmarali u bivšoj Jugoslaviji: FOTOGALERIJA koja će vam pobuditi mnoge uspomene, što je tada bilo drugačije?

Kao i danas, ljetni praznici bili su vrhunac godine za većinu jugoslavenskih obitelji, kako smo putovali na more i što smo radili na plaži?

Povratak kući i na posao u državno poduzeće u Stojedinicama, Četvorkama ili Jugićima, tu i tamo u kojem PZ-ejcu, Opelu, Bubi, NSU 1200 TTS ili Fordaljki. Za mnoge žitelje bivše države i njihove potomke ljetovanje na Jadranu preraslo je u luksuz koji se sve manji broj njih može priuštiti.
 

4. 7. 2023
1/12

Slični, ali u isto vrijeme potpuno različiti...

Bobo

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.