Tedeschijeva voda nije za piće! Coca Colu su mediji "ubili" zbog (ne)željenih supstanci, o Donatu ni D u mainsteram medijima! Pa kako to?

SKANDALOZNO! Coca Colu su raščerečili, a nije bila kriva, Atlantic Grupa priznala grešku i nikome ništa! Piće povučeno iz prometa! Potrošačima savjet da gaziranu mineralnu vodu ne konzumiraju, a oglasio se i Donat. Napisali su ovo:

- Prirodna mineralna voda s dodatkom ugljičnog dioksida imala je nekarakteristična organoleptička svojstva.

Zanimljivo je kako se cjelokupna hrvatska javnost digla na noge zbog nedokazanog prisustva opasnih supstanci u američkoj mineralnoj vodi Romerquelle, a sad kad je i sama "Droga Kolinska", u vlasništvu Emila Tedeschija i Atlantic Grupe potvrdila nalaze Uprave za sigurnu hranu, veterinarstvo i zaštitu bilja svi šute! Pa kako to?

Nije se radilo o opozivu, nego o povlačenju proizvoda.
Tedeschijeva voda nije za piće! Coca Colu su mediji "ubili" zbog (ne)željenih supstanci, o Donatu ni D u mainsteram medijima! Pa kako to? Bobo
12. 2. 2024

Uprava za sigurnu hranu, veterinarstvo i zaštitu bilja uvela je kontrolu i na temelju prijava potrošača oduzela službene uzorke pića. Temeljem ispitivanja utvrđena je neodgovarajuća organoleptika pa je nadležni subjekt u poslovanju s hranom pokrenuo postupke za povlačenje s tržišta. Riječ je o prirodnoj mineralnoj vodi Donat Mg s dodatkom vlastitog ugljičnog dioksida. Podaci su bili dostupni na stranicama državne uprave Gov.si.

Podaci o proizvodu: 

KATEGORIJA: Namirnice
PODKATEGORIJA: prirodne mineralne i izvorske vode
OPIS PROIZVODA (TIP/OZNAKA): prirodna mineralna voda Donat Mg s dodanim ugljikovim dioksidom
PODACI O UZORKU: neto količina: 1 litrA, VRIJEME UPORABE najmanje do: 14.11.2024
PROIZVOĐAČ: Adriatic Droga Kolinska d.o.o.
DISTRIBUTER: Atlantic Trade d.o.o.
VRSTA RIZIKA: Organoleptika
DRŽAVA PORIJEKLA: Slovenija
OPIS OPSNOSTI: nesvojstven organoleptički
REAKCIJA: povući iz prometa

Također je navedeno da se zbog nesvojstvenih organoleptičkih svojstava potrošačima savjetuje da piće ne konzumiraju, već da je vrate na mjesto kupnje. Proveden je i kemijski uviđaj. Procjena rizika identificiranih kemijskih spojeva pokazala je da oni inače ne predstavljaju opasnost. Oglasio se potom i sam Donat koji je pokušao umiriti potrošače ovom objavom:

- Kupce i potrošače obavještavamo da je proizvod prirodna mineralna voda Donat Mg, 1 L, s oznakom 14. 11. 24 (s rokom uporabe najmanje do 14. 11. 2024.) i Donat Mg, 1 L, s oznakom 15. 11. 24 (s rokom uporabe najmanje do 15. 11. 2024.,) organoleptički promijenjen, što potrošač može primijetiti.

U skladu s visokim standardima kvalitete poduzeća, unatoč činjenici da proizvod nije štetan za zdravlje, odlučili smo preventivno povući cijelu seriju proizvoda s tržišta. Proizvod nije štetan za zdravlje.

Potrošači koji su kupili proizvod mogu ga vratiti na prodajno mjesto, gdje će dobiti povrat novca ili dogovoriti zamjenu proizvoda.


Nije se radilo o opozivu, nego o povlačenju proizvoda

Iako su na Gov.si napisali da savjetuju potrošačima da hranu ne konzumiraju, već da je vrate na mjesto kupnje, što znači da se radi o opozivu (proizvod je već stigao do potrošača), Donat je napisao da je proizvod zapravo preventivni opoziv. Također su naglasili da proizvod nije štetan za zdravlje. Uprava za sigurnu hranu, veterinarstvo i zaštitu bilja ipak je bila čvršća u svom stavu zahtjevavši njeno povlačenje s objašnjenjem kako je riječ o RIZIČNOM PROIZVODU.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.