"Slovenski HAC" služi se mitom i korupcijom, TV tvrdi da su primili 5000 eura "paprike"! U DARS-u to opovrgavaju

Kod nas su "bojali tunele", a u Sloveniji daju se "kuverte s eurima" cestarima! Nakon jučerašnjeg otkrića o navodnom podmićivanju u Darsu, POP TV posjetila je policija! Oglasili su se nakon nedjeljne objave snimke na POP TV-u u kojoj se vidi kako porezni savjetnik Rok Snežič prima mito da s njima dogovori posao.

Je li riječ o kriminalu ili medijskom reketu u susjedstvu.

"Slovenski HAC" služi se mitom i korupcijom, TV tvrdi da su primili 5000 eura "paprike"! U DARS-u to opovrgavaju 24ur.com/posnetek zaslona/fotomontaža
23. 10. 2023

U Darsu su još jednom odbacili navode POP TV-a o navodnom prikupljanju mita za poslovanje s njima, a ujedno su najavili korištenje svih zakonskih sredstava kako bi se utvrdile eventualne nepravilnosti. Kako su istaknuli, članovi Uprave tvrtke ne poznaju Roka Snežiča, nikada ga nisu sreli niti razgovarali, niti su se s njim nikad poslovno dogovarali.

Postupci provjeravanja informacija

Kako je priopćeno iz Darsa, za zaštitu ugleda i istinitosti činjenica koristit će se "odgovarajućim pravnim sredstvima". "Uprava društva već je danas naložila pravnoj službi da provjeri sve pravne mogućnosti zaštite ugleda Darsa i njegovih zaposlenika. Ujedno je Odjel za usklađenost poslovanja i integritet, prema nedjeljnom prilogu, započeo postupak revizije valjanosti navoda o kartelnom udruživanju u području uklanjanja oštećenih i pokvarenih vozila iznad 3,5 tone s autocesta i brzih cesta”, naveli su.

POP TV je u nedjelju objavio snimku u kojoj porezni savjetnik Rok Snežič prima 5000 eura. Kako im je zviždač rekao, to je trebalo biti mito za poslovanje s Darsom. Policija je već danas posjetila medijsku kuću. Zatražili su predaju dokumentacije i snimaka, objavio je portal 24ur.com.

Kartelsko dogovaranje

Projekt uklanjanja oštećenih ili pokvarenih kamiona istaknut je kao važan sa stajališta poboljšanja kvalitete njihovih usluga. "Uprava Darsa također će ispitati svrsishodnost postojećeg sustava uklanjanja oštećenih i pokvarenih vozila. Cilj nam je da se oštećena i pokvarena vozila što prije uklone s autoceste, a time ćemo osigurati i najveću moguće odvijanje prometa", dodali su.

Snežič i prvi čovjek Darsa Valentin Hajdinjak odbacili su optužbe već u prilogu POP TV-a. Na otkriće se danas oglasio i SDS koji je odbacio navode da im je Snežič pribavljao sredstva. U Slovenskom državnom holdingu (SDH) danas su na sastanak pozvani Darsova uprava i nadzornici. Sastanak će se održati u utorak, a cilj je dobiti sve potrebne informacije, priopćeno je iz SDH.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.