Kaos s vinjetama u Sloveniji: Na TikToku besramno razotkrio Darsov odnos prema kupcima i čak utjecao na promjenu politike

Dva puta mu naplatili vinjetu i sad mu novac ne žele vratiti za onu suvišnu! Kažu, greška u sustavu, a tko će to platiti: - Pojeo vuk magare!

Korisnik je već imao elektroničku vinjetu za svoj automobil, a onda mu je netko kupio drugu. Imao je, dakle, dvije vinjete vezane za jednu registarsku pločicu, a uz to jedan veliki problem – što učiniti da mu Dars vrati novac? Ishod priče mogao bi vas iznenaditi.
 

Kaos s vinjetama u Sloveniji: Na TikToku besramno razotkrio Darsov odnos prema kupcima i čak utjecao na promjenu politike BOBO/Dars/TikTok/kostanjsekrok/fotomontaža
21. 2. 2023

Prošlo je više od godinu dana od uvođenja elektronske vinjete koja je 1. veljače prošle godine konačno zamijenila vinjete koje su se morale lijepiti na vjetrobransko staklo. Uvođenje i prelazak na digitalno poklopilo se i s obećanjem da će takav način biti lakši i za korisnika. Ali problemi se i dalje javljaju.

Ovaj put se na društvenoj mreži TikTok javio korisnik koji je naišao na 'gluhe uši' kada se prvi put obratio Darsu s problemom.

Što se dogodilo? U prvom od dva videa korisnik opisuje da je u listopadu prošle godine kupio novi automobil i vinjetu koja će mu omogućiti vožnju autocestom. No lani je u prosincu na dar dobio još jednu vinjetu, jer osoba koja mu ju je poklonila nije znala da ju već ima. Kao što bi mnogi od nas vjerojatno učinili, obratio se Darsu i zatražio povrat novca, jer mu nije ni jasno kako je uopće došlo do incidenta - njegova registarska pločica već bi trebala biti tako označena u sustavu, na što vinjeta je već pričvršćena.

Incident zbog kojeg je rekao: "Tužit ću Dars"
 

U nastavku prvog videa nastavlja kako su mu iz Darsa rekli da im pošalje tražbinu na temelju koje bi mu možda mogli vratiti novac. Odlučio se na to i iz Darsa je dobio odgovor kojim je njegov zahtjev odbijen. Pritom su se pozvali na činjenicu da će im se teško javiti najkasnije mjesec dana nakon kupnje prve vinjete. Korisnik se pita rugaju li mu se, jer kada je kupio prvu vinjetu nije mogao znati da će mu dva mjeseca kasnije netko pokloniti drugu vinjetu.

- Ne brine me toliko ovih sto eura, nego me smeta što tvrtka koja 93 posto prometa ima od vinjeta i cestarina tako loše radi s kupcima - izrazio je nezadovoljstvo.

@kostanjsekrok Res me zanima njihov odgovor..🤦🏻‍♂️ #tiktokslovenia ♬ original sound - Rok Kostanjsek

Rasplet je posebno... iznenađujući

U prvom videu korisnik je objasnio i pokazao da je dokument kojim ga obavještava da mu je zahtjev odbijen potpisala i predsjednica Darsa koja ga je osobno pozvala telefonom samo nekoliko dana nakon objave videa na društvenoj mreži i ispričala mu se.

"Objasnila mi je da je to greška u njihovom sustavu, jer nikada prije nisu imali takav slučaj. I da će zbog toga promijeniti i svoju politiku da se to više ne događa", objasnio je korisnik u drugom videu. “Nisam očekivao ovakav odgovor Darsa i jako sam ugodno iznenađen da moj glas dopire tako daleko”, zaključio je korisnik.
 

@kostanjsekrok DARS pritožba - Part 2 #tiktokslovenia ♬ original sound - Rok Kostanjsek

Slovenci množično kupujejo vinjete, Dars pa opozarja na napake, ki vas lahko drago stanejo (preverite, na kaj morate biti pozorni)

Preberite več na Metropolitan.si

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.