Capak: Izgledna registracija prvog cjepiva

"Zadnjih dana kroz medije se intenzivno komunicira da je blizu registracija prvog cjepiva, a sad je prilično izgledno da će to biti Pfizerovo cjepivo koje su Ministarstvo zdravstva i Vlada naručili preko zajedničke nabave EU u količini od milijun doza", poručio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak istaknuvši da će Hrvatska moći cijepiti cijelu svoju populaciju.

Capak: Izgledna registracija prvog cjepiva HZJZ
1. 12. 2020

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i član Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak izjavio je u utorak kako je izgledna brza registracija prvog cjepiva protiv koronavirusa te da će Hrvatska moći cijepiti čitavu svoju populaciju.

Zadnjih dana kroz medije se intenzivno komunicira da je blizu registracija prvog cjepiva, a sad je prilično izgledno da će to biti Pfizerovo cjepivo koje su Ministarstvo zdravstva i Vlada naručili preko zajedničke nabave EU u količini od milijun doza”, rekao je Capak.

Ubrzo se, po njegovim riječima, očekuje i registracija AstraZenece, odnosno oksfordskog cjepiva, koje smo naručili u količini od 2,7 milijuna doza, a blizu registracije još su dvije tvrtke – Moderna od koje su naručili milijun doza i Johnson & Johnson od kojeg su naručili 900.000 doza.

Imamo dovoljnu količinu cjepiva za svu populaciju Hrvatske”, istaknuo je Capak napomenuvši da najvjerojatnije cjepivo u prvom navratu neće biti registrirano za osobe mlađe od 18 godina.

No s obzirom da cjepivo u Hrvatsku neće stići odjednom već će biti dopremano u tranšama, Capak kaže da su napravili prioritete. Prve su na redu najugroženije i najizloženije skupine, zdravstveni djelatnici te korisnici i djelatnici domova za starije osobe.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.