Bundesliga i automotoutrke: Iz svlačionice ravno u pit box. Igrač Werdera se odlučio na neobičan potez

Max Kruse, dvadestdevetogodišnji napadač Werdera iz Bremena, koji je ove sezone upisao dvanaest nastupa i četiri pogotka u Bundesligi, odlučio je osnovati svoju trkaću ekipu.

 

Bundesliga i automotoutrke: Iz svlačionice ravno u pit box. Igrač Werdera se odlučio na neobičan potez Volkswagen AG
17. 1. 2018

Napisao: Lukas Miošić

Max Kruse Racing, tvrtka u nogometaševu vlasništvu, nastupat će ove godine u Volkswagenovu Golf GTI TCR-u u Njemačkome prvenstvu cestovnih utrka. Samo prvenstvo pod pokroviteljstvom Njemačkog autokluba ADAR-a, najvećeg autokluba u Europi, s preko 18 milijuna članova, postoji dvije godine i Kruse želi etablirati svoju ekipu dok je sve još svježe.
Naravno, član Werdera ne bi sam vozio već je dogovorio suradnju s Benjaminom Leuchterom, instruktorom u VW-u i prošlogodišnjim pobjednikom VLN Nurburgring 24h utrke izdržljivosti u Golf GTI-ju. Ovih dana su Kruse i Leuchter posjetili tvornicu u Hanoveru i preuzeli prvi proizvedeni model Golf GTI u 2018., direktno s trake. Direktor Volkswagen Motorsporta Sven Smeets tom prilikom im je poželio sreću u narednoj trkaćoj sezoni i što bolji uspjeh na poslovnome planu.
Kruse je također najavio otvaranje škole sigurne vožnje. "Nogometaši često voze brze aute iako ne znaju s njima izići na kraj u teškim uvjetima i opasnijim situacijama... Nama je u interesu na našim tečajevima ljude naučiti da što bolje i što sigurnije voze" izjavio je napadač.

Golf GTI TCR naprednija je verzija Golfa GTI-ja, ispod haube je poznati dvolitreni turbomotor s direktnim ubrizgavanjem, koji generira 350 konjskih snaga i ugrubo 420 Nm okretnoga momenta. Vizualno se verzija TCR razlikuje od standardne 18-colnim trkaćim felgama i 15 centimetara širom šasijom, a na stražnjoj strani ističe se podesivi aluminijski spojler koji stvara dodatni potisak. Na prednjoj masci je novi aerodinamični branik, a unutrašnjost i spremnik goriva prilagođeni su sigurnosnim standardima FIA-e.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.