Britanci zabranjuju Huaweijevu tehnologiju pri proširenju 5G mreže nakon rujna 2021.

Britanska vlada najavila je da se zbog sigurnosnih razloga nakon rujna 2021. godine više neće smjeti koristiti dijelovi kineskog tehnološkog giganta Huaweija prilikom proširenja 5G mreže, izvijestila je novinska agencija Reuters.

Britanci zabranjuju Huaweijevu tehnologiju pri proširenju 5G mreže nakon rujna 2021. Unsplash
1. 12. 2020

Radim na potpunom uklanjanju visoko rizičnih pružatelja usluga iz naših 5G mreža”, izjavio je resorni britanski ministar Oliver Dowden. Dodao je da britanska vlada namjerava osigurati proširenje britanske 5G mreže suradnjom s japanskom tvrtkom NEC, osnivanjem novih istraživačkih ustanova te početnim ulaganjem od 250 milijuna funti.

Ujedinjeno Kraljevstvo je prva europska zemlja koja je donijela odluku da Huaweijeva tehnologija mora biti uklonjena iz britanske 5G mreže. I SAD vidi Huawei kao sigurnosni rizik te sumnja da ta privatna kineska tvrtka koristi podatke klijenata za špijunažu. Huawei, s druge strane, oštro odbacuje te optužbe.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.