- "Bit će to ZBOGOM EUROPO ako se tako i dalje nastavi"

- Ukrajina je svjetlosnim godinama daleko od Unije, rekao je Viktor Orbán danas ponovo izabran za predsjednika stranke Fidesz, a daleko je odjeknula poruka u kojoj se prijeti Europskoj uniji.

- Pod Ukrajinom mađarska manjina ima bitno lošiji status nego u SSSR-u! Mađarska se suočava s prilikama kakve nisu viđene u zadnjih 150 godina, kazao je alfa i omega susjedne države!

- "Bit će to ZBOGOM EUROPO ako se tako i dalje nastavi" Index.hu screenshot
18. 11. 2023

Foto: Screenshoot Index.hu

U subotu je Fidesz održao svoj 30. obnoviteljski kongres na kojem je Viktor Orbán ponovno izabran za predsjednika stranke. U svom govoru prvi čovjek političke zajednice poručio je kako ne treba izaći iz Europske unije, već je treba mijenjati. Prema njegovim riječima, ako se u Bruxellesu ne dogode drastične promjene, savez će se neizbježno raspasti.

Glavne pojedinosti govora Viktora Orbána saželi su na mađarskom portalu Index.hu https://index.hu/belfold/2023/11/18/orban-viktor-fidesz-tisztujito-kongresszus-osszefoglalo-video/ u ovom videu: https://youtu.be/N2VS94JrGVg?si=0b1PBniQZo4BTX1X

Viktor Orbán govorio je o tome da ih čekaju ozbiljne vanjskopolitičke rasprave: rasprave o proračunu u Bruxellesu, ispravljanje pogrešnih obećanja o početku pregovora danih Ukrajini. Ukrajina je svjetlosnim godinama daleko od Unije. Mora se spriječiti da Mađarska bude prisiljena graditi migrantska geta. Prepotentno je posvuda, na svakoj crti lica. Čak i manje od toga bilo je dovoljno da se prva postkomunistička demokratska vlast 1990. svrsta u kamikaza vladu, tj. radi što treba, ali ne opstaje.

Izrezbareni smo iz drugog drveta. Planiramo tako da nakon raspoređivanja ne mi, nego neprijatelj ostanemo na terenu, a mi se živi i zdravi vratimo u bazu. Kakva razlika.

Vlada mora biti hrabra i sposobna za djelovanje, ne smije bježati od neočekivanih poteza. Također je rekao da je "naša vlada ninja vlada".

Zvijezda bacač mora biti bačena na pravo mjesto u pravo vrijeme, nema druge šanse.

Prva akcija je nacionalno savjetovanje. To je ključno pitanje, odatle dolazi snaga, odatle crpimo energiju. Druga akcija bit će europski izbori, moramo postići iskorak u Bruxellesu, moramo uzvratiti udarac Gyurcsányjevcima. Treća akcija su općinski izbori. U predizbornoj kampanji rad timova za kampanju naseljavanja koordiniraju čelnici izbornih okruga, oni moraju ići naprijed i u stvarnom i u virtualnom prostoru, naveo je Viktor Orbán. Dodao je: to je velika odgovornost, ali i ogromna prilika, jer ako budu uspješni, mogu zadržati svoje mjesto i izboriti pravo na mjesto u idućoj izbornoj borbi 2026. godine. "Hajde, Gábor Kubatov!"
 

https://youtu.be/N2VS94JrGVg?si=0b1PBniQZo4BTX1X

https://youtu.be/N2VS94JrGVg?si=0b1PBniQZo4BTX1X

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.