Austrijski kancelar Sebastian Kurz: "Dosta je krivo shvaćene tolerancije!"

Nakon najnovijih islamističkih napada u Francuskoj i Beču austrijski kancelar Sebastian Kurz pozvao je Europsku uniju na odlučniju borbu protiv političkog islama.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz: "Dosta je krivo shvaćene tolerancije!" Pixabay
5. 11. 2020

EU se mora puno odlučnije boriti protiv islamističkog terorizma i političkog islama koji predstavlja temelj tog terorizma”, izjavio je 34-godišnji austrijski čelnik u razgovoru za njemački list “Frankfurter Allgemeine Zeitung” u četvrtak.  

Moramo napokon stati na kraj krivo shvaćenoj toleranciji. Moramo pogledati istini u oči i shvatiti koliku opasnost ideologija političkog islama predstavlja za našu slobodu i europski način života”, poručio je Kurz, dodavši da je u vezi s tim u kontaktu s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i drugim europskim čelnicima te vodstvom Europske unije.

Sada je važno da iz toga zajednički izvučemo ispravne zaključke na svim razinama, uključujući i na razini Europskog vijeća”, napomenuo je austrijski kancelar.

Istodobno je upozorio da ne smije doći do generalizacije. “Jer ovdje se ne radi o sukobu između kršćana i muslimana ili između Austrijanaca i migranata. Naš neprijatelj, to se mora jasno jasno reći, su ekstremisti i teroristi. Nikada ne smijemo biti tolerantni prema netolerantnima”, poručio je austrijski čelnik.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.