Berlin meta terorističkog napada

30-godišnji Iračanin je u utorak navečer namjerno izazvao tri prometne nesreće. Prema trenutačnim saznanjima Berlinskog državnog odvjetništva riječ je o terorističkom napadu.

Berlin meta terorističkog napada Pixabay
20. 8. 2020

Prema trenutačnim saznanjima Berlinskog državnog odvjetništva, niz sudara koji se jučer dogodio na dijelu autoceste A100 koja prolazi kroz Berlin bili su islamistički napad.

30-godišnji Iračanin je u utorak navečer nešto prije 19:00 sati namjerno izazvao tri prometne nesreće. Prema izjavi berlinske policije i državnog odvjetništva, 30-godišnjak je ciljano nalijetao prije svega na motocikliste. Pritom su tri osobe teško ozlijeđene, a dodatne tri zadobile su lakše ozljede.

Nakon što je zaustavljen, Iračanin je izašao iz auta i stavio sanduk na krov automobila tvrdeći da se unutra nalazi “opasan predmet”. Međutim, policijski stručnjaci skenirali su metalni sanduk i otvorili ga mlazom vode pod visokim tlakom, ali u njemu nisu pronašli ništa sumnjivo, samo alat.

Kako izvještavaju njemački mediji, Iračanin je uzvikivao “Allahu Akbar” te je prijetio ljudima oko sebe da mu se ne približavaju inače će svi umrijeti.

Glasnogovornik Berlinskog državnog odvjetništva Martin Steltner izjavio je da izjave uhićenog vozača sugeriraju da se radi o vjerski motiviranom napadu. Dodao je i da postoje indicije da 30-godišnjak ima psihičkih problema.

Policiji je bio poznat već od prije. Berlinska policija objavila je da je napadač prije jučerašnjega napada na facebooku objavljivao religiozne izjave i fotografije automobila s kojim je kasnije namjerno nalijetao na druga vozila.

30-godišnji Iračanin uhićen je i nalazi u pritvoru. Protiv njega je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva u nekoliko slučajeva. Tijekom današnjeg dana bit će izveden pred istražnog suca.




Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.