Ovo je auto s najvećom kilometražom na svijetu! Ako to nije dobra reklama za...

5,1 milijun kilometara s Volvom P1800!!! Pogodite koliko je puta prešao put do Mjeseca i natrag!? OTKRIVAMO TAJNU USPJEHA.

Ovo je auto s najvećom kilometražom na svijetu! Ako to nije dobra reklama za... Facebook
10. 12. 2023

Bila je 1966. kada je Irv Gordon smislio Volvo P1800. Odlučio je ne štedjeti na tome. Tako je u prvom tjednu s njim prešao čak 2414 km, no ovo je tek početak. Od tada je Irv s Volvom prešao 5,1 milijun kilometara.

 
To je kao vožnja do Mjeseca 14 puta. Time je vozilo zaslužilo titulu osobnog automobila s najviše prijeđenih kilometara.

Naravno, Irv nikada nije razmišljao o tome da postane svjetski rekorder. Naprosto, volio je voziti pa je mnogo sati provodio za volanom automobila.Profesor u srednjoj školi imao je prije toga dva loša iskustva s novim vozilom, a ako ništa drugo, u njegovom slučaju važi uzrečica "voli ići u treći" stvarno vrijedi. Kako je rekao rekorder, vožnja je njegov način opuštanja. Način da pobjegnete od briga.

Nakon 402.336 prijeđenih kilometara (bez popravaka automobila, osim redovnih servisa) pisao je Volvu. "Drago nam je da ste zadovoljni proizvodom, ne zaboravite se zakopčati", odgovorila je švedska automobilska kompanija.On je ponovno pisao Volvu nakon 804.672 kilometra (500.000 milja), a zatim ponovno nakon 1,6 milijuna kilometara.

Ovom prilikom tvrtka je primijetila njegov 'trud' i poklonila mu potpuno novi Volvo 780 Coupe.

Time je Irv postao ambasador marke automobila, zbog čega su on i P1800 nekoliko puta pozivani na sajmove automobila diljem Europe. Čak je prihvatio i poziv da posjeti tvornicu u kojoj se proizvodio njegov voljeni Volvo.Radeći s Castrol Oilom, Irv je čak odletio u Južnu Afriku i postao dio kampanje o učinkovitosti i pouzdanosti ulja.
 

A koja je njegova tajna? Zapravo samo redoviti servisi i zamjena dotrajalih dijelova. Osim toga, obnovili su i motor, ali su u isto vrijeme zadržali originalni blok motora i mjenjač.
 

Irv je također bio sasvim jasan što će učiniti ako njegov Volvo ne upali.

“Da nije palio, otkrio bih zašto ne pali i popravio”, odgovarao je ponosni vlasnik svim sumnjičavima sve do svoje smrti 2018. godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.