Ali zašto? Australci su poslali brod pun Teslinih automobila nazad u Kinu

Kao cruzer za vrijeme covida, nepoželjan u luci!  Ispred luke u Brisbaneu čekao je 62 dana. A onda su nu vlasti okrenule leđa, jer je zaražen.

Ali zašto? Australci su poslali brod pun Teslinih automobila nazad u Kinu Malezijsko ministarstvo gospodarstva/ministar
17. 1. 2024

N1 izvještava o brodu Glovis Caravel koji se prošli tjedan vratio u šangajsku luku i izgubio 72 plovidbena dana, od čega 62 čekajući iskrcaj u Brisbaneu. Australci su ih odbili i poslali natrag u Kinu.Brod može primiti 6679 automobila, a trebao bi prevoziti Tesle, piše Daily Mail. No probleme nisu radili automobili, kao u ovom slučaju, već “zaglavljeni putnici”. Australsko ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i šumarstva otkrilo je da je brod bio pun bioloških rizika – probleme su im, primjerice, stvarale i smrdibube, kako mi zovemo štitaste stjenice.

Iako su pokušali riješiti problem, vlasti su ih poslale natrag u Kinu jer bi kukci mogli ugroziti ranjivu prirodu i poljoprivredne usjeve tamošnje zemlje. Javio se i Tesla, koji aktivno proučava sve mogućnosti kako bi Y modeli što prije stigli do kupaca. Upravo je ovaj model bio i najprodavaniji električni automobil u Australiji prošle godine, a Model 3 zauzeo je drugo mjesto.

O ladji

Glovis Caravel je dvanaest godina star prijevoz automobila. Riječ je o 200 metara dugom i 32 metra širokom RO-RO brodu - tako se zovu roll-on-roll-off brodovi na kojima automobile voze i od njih na odredištu odvoze lučki radnici . Može prevesti 20.000 tona tereta, a pokreće ga dizelski motor sa sedam cilindara snage 14.280 kilovata.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Savannah Ships Photography ⚓️ (@sav_ships_photography)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.