Austrija ukida lockdown za necijepljenje. Predomislili se. Sada smatraju da zatvaranje nema smisla

Austrijski zdravstveni stručnjaci procijenili su da zaraza omikronom nema toliko izražen utjecaj na bolničke kapacitete koliko se u početku strahovalo. U povjerenstvu za borbu protiv pandemije također smatraju da zatvaranje više nema smisla, javlja dnevnik.hr,  a prenosi Teleskop.hr https://teleskop.hr/svijet/predomislili-se-austrija-ukida-lockdown-za-necijepljenje-sada-smatraju-da-zatvaranje-nema-smisla/

Austrija od idućeg ponedjeljka ukida lockdown za necijepljene, objavljeno je u srijedu.

Austrijski zdravstveni stručnjaci procijenili su da zaraza omikronom nema toliko izražen utjecaj na bolničke kapacitete koliko se u početku strahovalo. U povjerenstvu za borbu protiv pandemije također smatraju da zatvaranje više nema smisla, javlja dnevnik.hr.

Austrija ukida lockdown za necijepljenje. Predomislili se. Sada smatraju da zatvaranje nema smisla Pixabay
26. 1. 2022

Austrija od idućeg ponedjeljka ukida lockdown za necijepljene, objavljeno je u srijedu.

Tako su odlučile federalne vlasti nakon procjene zdravstvenih stručnjaka, prema kojima je broj hospitaliziranih stabilan. Također, eksperti smatraju da zaraza omikronom ne utječe bitno na bolničke kapacitete, kao što se u početku očekivalo, navodi Kronen Zeitung.

Ublažavanje mjera najavili su u srijedu kancelar Karl Nehammer i ministar zdravstva Wolfgang Mueckstein, i to baš na dan kad Austrija bilježi rekordne brojke zaraženih. 

Vlasti smatraju da mjere u odnosu na necijepljene ipak treba ublažiti jer spadaju u jedne od najstrožih u Europi, pa i u svijetu. U povjerenstvu za borbu protiv pandemije smatraju da zatvaranje više nema smisla.

“Ne čekajte da cijepljenje postane obavezno, cijepite se sami”, pozvao je kancelar milijun i pol necijepljenih Austrijanaca te naglasio da je ipak još uvijek potreban oprez.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.