Veliki Žuti postao velika nada Zmajčeka. Može li Prosinečki ponovno povesti Olimpiju do lovorika?

Iz Stožica se dimio bijeli dim, Veliki Žuti se vraća u slovenski klupski nogomet! Robert Prosinečki, koji je kao trener Azerbajdžana i Bosne i Hercegovine trenirao Crvenu zvezdu, Kayserispor i Denizlispor, dogovorio je suradnju s Olimpijom. Legenda domaćeg sporta rolao je loptu i u Dinamu, Crvenoj Zvezdi, Realu, Jugoslaviji, Hrvatskoj...
 

Veliki Žuti postao velika nada Zmajčeka. Može li Prosinečki ponovno povesti Olimpiju do lovorika? Nogometni klub Olimpija
22. 3. 2022

Nakon što je uprava Nogometnog kluba Olimpija Ljubljana, nakon niza neuvjerljivih nastupa i rezultata, koji nisu bili na očekivanoj razini, odlučila je promijeniti na klupi  trenera momčadi. Robert Prosinečki, proslavljeni igrač Dinama, Crvebe Zvezde, Reala, Jugoslavije, Hrvatske..., javnosti je predstavljen kao novi trenera Zmajleka.

Ne događa se svaki dan da tako veliko nogometno ime dođe u Sloveniju. Ponudila nam se prilika i mi smo je iskoristili. Sa zadovoljstvom i ponosom", napisali su na stranicama nogometnog kluba. Danas je službeno potpisao ugovor s Olimpijom. Robert Prosinečki, jedan od najboljih nogometaša bivše Jugoslavije svih vremena. Glasine, koje su posljednjih dana sve glasnije, pokazale su se točnima. Robert Prosinečki, kojeg smo također vidjeli danas u Ljubljani, bio je tu, naravno, s razlogom. Nekadašnji izvanredni hrvatski veznjak postao je novi trener Olimpije na što su u klubu, a i Mladen Rudonja i više nego ponosni.
 

Njegova kariera

Robert Prosinečki, koji je kao trener Azerbajdžana i Bosne i Hercegovine trenirao Crvenu zvezdu, Kayserispor i Denizlispor, dogovorio je suradnju s Olimpijom, u kojoj je naslijedio sunarodnjaka Dinu Skendera, do kraja sezone 2023/24. Stručnjak njemačkog porijekla, koji je svojedobno važio za jednog od najboljih veznjaka svijeta, nakon dva desetljeća vratio se u Ljubljanu. Godine 2002. kao nogometaš obukao je opremu Olimpije i pomogao klubu do kup lovorika.

Sad će Zmajčeke voditi s trenerske klupe

Novi trener momčad će predvoditi na prvom treningu sutra, uvodna utakmica čeka ga nakon završetka reprezentativne stanke, 3. travnja kada Radomlje gostuje u Stožicama.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.