Airbnb postrožio pravila zbog pritužbi gostiju: Vlasnicima koji iznajmljuju stanove zabranjeno...

Popularna internetska platforma za iznajmljivanje i kratkoročni smještaj od sada će imati strože uvjete.

Airbnb zabranjuje korištenje unutarnjih sigurnosnih kamera u domovima diljem svijeta. Pooštrena su i pravila o vanjskim kamerama.
 

Airbnb postrožio pravila zbog pritužbi gostiju: Vlasnicima koji iznajmljuju stanove zabranjeno... Neufal 54 / Pixabay
17. 3. 2024

Online platforma za kratkoročni najam Airbnb zabranila je sigurnosne kamere u objektima za iznajmljivanje 30. travnja. Do sada je platforma dopuštala kamere u zajedničkim prostorima poput hodnika i dnevnog boravka, pod uvjetom da su bile jasno vidljive i navedene u opisu smještaja.Platforma se na to odlučila nakon što su se ljudi na društvenim mrežama žalili da su naizgled pronašli skrivene kamere, neke čak i tamo gdje biste trebali imati privatnost.

Pooštrena su i pravila o vanjskim kamerama

"Airbnb zabranjuje korištenje unutarnjih sigurnosnih kamera u domovima diljem svijeta. Čineći to, želimo pojednostaviti našu politiku o sigurnosnim kamerama i drugim uređajima i nastaviti davati prioritet privatnosti naše zajednice", napisali su. Tvrtka je također postrožila svoje pravila o vanjskim sigurnosnim kamerama, zvonima s kamerama i uređajima za buku i dalje će biti dopuštena za sigurnost doma. No, domaćini će morati obavijestiti goste o svim vanjskim kamerama koje, između ostalog, ne smiju snimati vanjske tuševe i saune.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.