Afganistanski otrovni superauto šalje važnu poruku svijetu. Mada 9 napada ni manje ni više nego Bugatti Chiron

VIDEO Mate Rimac uspio je u automobilistički egzotičnoj Hrvatskoj, zašto to ne bi učinio i jedan od, navodno, pripadnika Talibana, koji se potpisuje ispod ovog koncepta. Gotovo nevjerojatna automobilska priča koja se piše u Afganistanu.

Mada 9 napada ni manje ni više nego Bugatti Chiron

Afganistanski otrovni superauto šalje važnu poruku svijetu. Mada 9 napada ni manje ni više nego Bugatti Chiron Entop
23. 1. 2023

Prvi afganistanski superauto zove se Mada 9. Iako je još daleko od realizacije, podigao je veliku prašinu diljem svijeta. Iza automobila navodno stoji tvrtka Entop. O tvrtki i vozilu ne zna se puno. U raznim medijskim objavama koje su se pojavile na internetu mogu se vidjeti tvrdnje da bi vozilo moglo konkurirati Bugatti Chironu, Entrop je objavio snimku proizvodnje jednog od motora, a dramatični filmski trailer još više privlači pažnju.
 

Ovo prikazuje umornog, shrvanog, ratom iscrpljenog čovjeka s blatom prekrivenim licem. Oko njega su razbacani meci i tako ilustriraju rat u kojem se zemlja vodi već desetljećima.Čovjek polako pije vodu iz vrča, dok glas s radija odjekuje eterom. Zatim ustaje i izlazi na pistu, otkrivajući Mada 9.
 

Poruka videa je jasna. Ljudi su umorni od borbi i njihovih posljedica, žele bolju, optimističniju i tehnološki napredniju budućnost.
 

Još je zanimljivija informacija da bi iza automobila trebala biti žena. Ona je ta koja prva pali auto.
 

Neki izvori tvrde da se iza otkrića automobila kriju talibani, dok su drugi uvjereni da je to gotovo nemoguće.Talibanski režim prestao je izdavati vozačke dozvole ženama, a pripadnicama ljepšeg spola onemogućio je daljnje školovanje. S obzirom na trenutnu situaciju u Afganistanu, male su šanse da će superauto doći do faze proizvodnje. No čini se da su u tvrtki Entop odlučni da priča ne završi samo na videu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.