16-godišnjakinja je godinu dana živjela isključivo na slatkišima i pola kolačića dnevno (imala je samo 40 kilograma)

- Sama sam napravila jelovnik - rekla je djevojka koja je prestala jesti. Da nešto ozbiljno nije u redu shvatila je tek u trenutku kada se onesvijestila.

16-godišnjakinja je godinu dana živjela isključivo na slatkišima i pola kolačića dnevno (imala je samo 40 kilograma) Engin Akyurt / Pixabay
9. 5. 2022

Madason Faukler iz Belfasta nakon godinu dana stroge ‘dijete’ imala je samo 40 kilograma. Dnevni jelovnik joj je bio izrazito siromašan: jedan slatkiš i pol keksića dnevno.

"Dobila sam neke komentare od ljudi koji su mislili da sam debela i da bih stvarno trebala smršavjeti. Vjerovala sam im jer sam mislila da su mi prijatelji",

rekla je i dodala da prije nije znala ništa o poremećajima hranjenja. Njena majka Kimberly Neill je rekla da je prva primijetila da Madason donosi kući ručak koji bi morala pojesti u školi, ali kad je došlo vrijeme za večeru, sakrila se u svoju sobu i bacila hranu u smeće.. Madison je prvo u školi počela patiti od vrtoglavice, što je njezinu majku zabrinulo do te mjere da ju je odvela liječniku. . Međutim, kod Madason nije primijetio poremećaj prehrane, već ju je poslao na skeniranje mozga, a onda se jednog dana Madison onesvijestila u školi. Počeli su joj otkazivati ​​bubrezi i jetra. Djevojčica je hospitalizirana nakon što joj liječenje kod kuće nije pomoglo, a tri puta si je pokušala oduzeti život. U posebnoj klinici za poremećaje hranjenja pobrinuli su se da se pridržava stroge dijete tako da je morala jesti svaka dva sata i ležati u krevetu. Madason danas ide na fakultet, težina joj je u granicama normale, ali sada je nasmrt preplašena poremećaja u prehrani. Iz zahvalnosti što joj je spasila život organizirala je kampanju i prikupljeni novac donirala klinici. Madason sada želi postati medicinska sestra za pomoć psihički bolesnicima.
 

@madasonfaulkner

Anorexia will not define me!! Long road ahead💔

♬ Ocean - Martin Garrix,Khalid

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.