- Fuck this hysteria, napisao je Mate Rimac nakon što je saznao da je zbog korona virusa otkazan Geneve Motor Show 2020., kojeg nije bilo jedino za vrijeme 2. svjet. rata

Samo 4 dana prije početka 90. Geneva Motor Showa, zbog COVID-19, otkazan je najbolji i najspektakularniji automobilistički show. U dugoj povijesti ovog sajma izložbe nije bilo jedino za vrijeme II. svjetskog rata. Izlagači su bijesni i razočarani, a očaj ne skriva ni Mate Rimac koji je upravo opozvao 40 svojih djelatnika koji su radili na Sajmu te s ceste povukao šlepere koji su prevozili tri njegova eksponata. Šteta je ogromna. Organizatori poručuju kako će novac za već kupljene ulaznice kupljene za događaj bit će vraćene

28. 2. 2020

- Fuck this hysteria! Napisao je Mate Rimac pred dva sata nakon što je saznao kako je otkazan Geneva Motor Show! Po prvi je to put nakon 1947. Da se ova najsjajnija oktanska svetkovina neće održati. Od 89. manifestacija Geneve nije bilo samo za vrijeme 2. svjetskog rata, od 1940. do 1948.
Šteta je ogromna, a Mate Rimac upravo vraća šlepere s tri izložbena primjerka (novi Concept Two). Povlači i 40 ljudi, propale su mu šanse da ponovo zadivi svijet. U vjetar mu je otišlo na stotine tisuća eura... Imao je osiguran veleban prostor, hotele.... Upravo su izvođači prekinuli radove na gotovo već završenom štandu Rimac automobila.
Genevu posjeti oko 600 tisuća ljudi.. Otkazana su i brojna druga javna događanja diljem Švicarske nakon što se broj slučajeva zaraze koronavirusom popeo na 15.

90. izdanje GIMS-a, koje je trebalo otvoriti vrata u ponedjeljak VIP-ovcima i novinarima, a širokoj publici od 5. do 15. ožujka 2020. godine neće se održati. Odluka je to Saveznog vijeća Švicarske od 28. veljače 2020. Prema njoj se do 15. ožujka 2020. ne smiju održati događaji s više od 1000 ljudi. Odluka je donesena svega tri dana prije otvaranja izložbe za medije. Organizatori su se obratili javnosti: - "Žalimo zbog ove situacije, ali zdravlje svih sudionika je naš prioritet i prednost naših izlagača. To je slučaj više sile i ogroman gubitak za proizvođače koji su uložili velika sredstva u svoju prisutnost u Ženevi . Međutim, uvjereni smo da će razumjeti ovu odluku ", rekao je Maurice Turrettini, predsjednik Odbora zaklade. Želimo se srdačno zahvaliti svima koji su uključeni u organizaciju GIMS-a za 2020. godinu. Nekoliko dana prije otvaranja manifestacije, izgradnja štandova bila je gotovo dovršena. Prije tjedan dana, na tiskovnim konferencijama koje su najavljivale izdanje 2020., nije se moglo navesti da je takva mjera nužna. Situacija se promijenila pojavom prvih potvrđenih koronavirusnih bolesti u Švicarskoj i odluci Saveznog vijeća 28.02.2020. Događaj je otkazan zbog ove odluke, napisali su organizatori koji imaju mali milijun muka i briga.

Umjesto sjaja i sasvim sigurno i više od pola milijuna posjetitelja već u ovim trenucima organiziraju demontažu štandova. Financijske posljedice za sve koji su uključeni u događaj su značajne i morat će ih se procijeniti u narednim tjednima. Jedno je sigurno. Novac za već kupljene ulaznice kupljene za događaj bit će vraćene. Organizatori će o tome obavijestiti u najkraćem mogućem roku putem svoje web stranice.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.