VIDEO: Fast & Furious 8 - pola milijarde dolara štete u skršenim autima, a Jason Statham u ulozi Deckarda Shawa satro najmanje 182 milijuna dolara

Jason Statham u ulozi Deckarda Shawa skršio je najmanje 182 milijuna dolara. Brzi i žestoki napravili su krš i lom, a osiguravatelji su otkrili koliko iznosi račun za razbijene, uništene i razlupane aute. Cifra je šokantna: 514.364.366 USD

3. 4. 2017

Osiguravatelj  InsuretheGap.com pregledao je sve uništene super aute, glavne limene junake kultnog serijala i sve razrušene objekte, znakove, prometnu infrasturukturu i sve ono što se kultnim jurilicama našlo na putu. Računica je šokantna. Trošak slupanih auta i svega onoga što su prouzročili kao štetu u serijalu Brzi i žestoki iznosi nešto malo više od pola milijarde dolara. Što je to za užitke koje možemo vidjeti na filmskom platnu. Višestruko su se troškovi vratili, jer ovaj je serijal po profitu višestruko nadmašio uloženo. Dobit se mjeri u desecima milijardi dolara. A sve je u prvom dijelu započelo iznimno skromno. Serija o brzim autima, lijepim djevojkama, prijateljstvu i obitelji u početku je itekako pazila na troškove. Tako je bilo sve do završetka ekranizacije Fast & Furious 4, a onda su producenti odlučili upustiti se u financijske, ali i u spektakularne kaskaderske vratolomije. Posljednja dva nastavka, onaj šesti i sedmi stajali su kao svi prethodni, a prema neslužbenim najavama Fast & Furious 8 mogao bi stajati kao svi dosadašnji. Bit će to film u kojem će se auti "kršiti" 100 na sat! Sve u službi profita i procijenjene zarade od više od deset milijardi dolara, samo na osmom nastavku. Uz sve to i odlično za pogledat. Jedva se čeka. Pogledajte video!

Tko je učinio najveću štetu? Protagonisti! Jason Statham u ulozi Deckarda Shawa skršio je najmanje 182 milijuna dolara


Via Hollywoodreporter.com

Obračun materijalne štete. U sedam epizoda epizoda Fast & Furious rekapitulacija troškova za krš i lom je sljedeća

  • 169 razvaljenih običnih auta
  • 142 uništena cestovna automobila
  • 32 skršenih  "posebnih auta"
  • 53 razvaljenih objekata
  • 31 uništen objekat

Najskuplji uništeni automobil je Lykan Hypersport kojeg je ustupila tvrtka W Motors, procjena štete je 3.4 milijuna dolara. Infografike i detalji na  Hollywood Reporter.

Pripremio: Sven Stažić

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.