VW će graditi 6 tvornica baterija, spominju i njihove lokacije, nažalost ne i Hrvatsku. Gradit će ih u Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj, Portugalu, Švedskoj...

"Akceleracija" na najjače! Volkswagen nedavno unajmio velike količine rijetkih i plemenitih metala kako bi osigurao da im u narednim godinama ne ponestane sirovina, danas su najavili da će u sljedećih nekoliko godina u Europi izgraditi čak šest novih proizvodnih pogona. za električne automobile. Između 2023. i 2030. godine na Starom kontinentu očekuje se izgradnju čak šest novih tvornica za proizvodnju električnih baterija. Gdje će točno stajati, još nije poznato; potvrđuju se (prve) tvornice u Švedskoj i Njemačkoj, a spominju se i Španjolska, Francuska, Portugal, Poljska, Slovačka i Češka. Hrvatska se ne spominje

VW će graditi 6 tvornica baterija, spominju i njihove lokacije, nažalost ne i Hrvatsku. Gradit će ih u Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj, Portugalu, Švedskoj... Volkswagen
16. 3. 2021

Volkswagen su mnogi kritizirali zbog toga što je zaspao na polju e-mobilnosti u posljednjem desetljeću, a posebno nakon izbijanja afere dieselgate. Ipak, Wolfsburg je posljednjih godina postigao velik napredak na ovom području. Na razini Grupe već nude nekoliko isključivo električnih automobila u raznim segmentima, a kupci također pokazuju svoju naklonost. I na kraju, ali ne najmanje važno, ID.3 sve više slijedi stope Golfa, koji je odavno postao jedan od najprodavanijih automobila svih vremena. No, puno više će biti potrebno za uspjeh na tržištu električnih automobila i, na kraju, ali ne manje važno, za borbu protiv marke Tesla.

Nakon što je Volkswagen nedavno predstavio strateški plan Accelerate, u kojem su predstavili budućnost marke i njezine nove i postojeće modele - i istodobno natuknuli smjer u kojem će se razvijati područje e-mobilnosti, danas su otkrili i pozadini. na ovom području. Točnije, bilo je riječi o proizvodnji električnih baterija, kojima će se ubuduće pridavati puno više pozornosti, a time i otvaranju mnogih novih radnih mjesta u Europi.

Nakon što je Volkswagen nedavno unajmio velike količine rijetkih i plemenitih metala kako bi osigurao da im u narednim godinama ne ponestane sirovina, danas su najavili da će u sljedećih nekoliko godina u Europi izgraditi čak šest novih proizvodnih pogona. za električne automobile. Između 2023. i 2030. godine na Starom kontinentu očekuje se izgradnju čak šest novih tvornica za proizvodnju električnih baterija. Gdje će točno stajati, još nije poznato; potvrđuju se (prve) tvornice u Švedskoj i Njemačkoj, a spominju se i Španjolska, Francuska, Portugal, Poljska, Slovačka i Češka.

Sljedeća nadolazeća novost, naime objedinjavanje sklopova, također je povezana sa sklopovima baterija. Nakon 2023. godine očekuje se početak proizvodnje pojedinačnih baterija, a do 2030. godine 80 posto svih električnih automobila marke imat će isti set, što će uvelike smanjiti troškove proizvodnje električnih baterija, a posljedično možemo očekivati ​​i niže cijene električnih automobila.
 

Treće područje u kojem se najavljuju promjene kod Volkswagena odnosi se na područje infrastrukture za punjenje. Volkswagen je na tom polju vrlo aktivan kao jedan od glavnih partnera u projektu Ionity, ali najavljuju još veći iskorak. S različitim partnerima očekuje se da će do 2025. u Europi biti postavljeno oko 18 000 novih javnih punionica, što je pet puta više nego sada, što bi tada bilo dovoljno za trećinu europskih potreba za benzinskim postajama.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.