Električni Volkswagen I.D. kreće s proizvodnjom u studenome sljedeće godine!

Dostupni su i novi tehnički detalji automobila uključujući i domet.

Električni Volkswagen I.D. kreće s proizvodnjom u studenome sljedeće godine! Volkswagen
10. 2. 2018

Prije nekoliko tjedana Volkswagen je najavio dolazak svog novog električnog automobila. Premijera automobila zakazana je za 2020. godinu, a kompanija se već sada priprema za proizvodnju kako bi sve prošlo što glađe i bez pomicanja rokova. To uključuje i odabir dobavljača za dijelove, formiranje deadlinea itd.


Što se tiče planova za prodaju, iz Volkswagena su poprilični optimistični. Startajući sa 2020. godinom, planiraju svake naredne godine prodati barem 100.oo primjeraka unatoč činjenici da I.D. neće biti dostupan u Sjedinjenim Američkim Državama pošto za njih Volkswagen sprema I.D. CROZZ SUV. Sudeći prema izvješćima Autocar-a, sve to planiraju ostvariti uz prihvatljivu cijenu vozila.

Jedna od prednosti na koju iz Volkswagena računaju je prostranost ovog vozila. Biti će duži, širi i viši od Golfa, a manji od Passata. S Passatom će doduše dijeliti jednaku prostranost. Manje dimenzije biti će pogodnije za gradske sredine pošto je krug okretanja samo 9.9 metara, a što se tiče brzine, I.D. će biti u mogućnosti doseći brzinu od 160km/s, a autonomnost vožnje bez punjenja  biti će između 400 i 600 kilometara.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.