VW želi biti poput BMW-a, Mercedesa i Audija! Prestat će proizvoditi čak 60 posto modela u Europi

Njemačko automobilističko Sveto trojstvo dobiva još jednog člana. Volkswagen je taj koji iz temelja želi promijeniti svoj koncept te proizvoditi manje, ali kvalitetnije i još bolje automobile. Prioriteti VW brenda iz temelja će se promijeniti u sljedećim godinama.

Audi je najavio ukidanje modela A1 i Q2, Volkswagen je već ukinuo limuzinu Passata
 
VW želi biti poput BMW-a, Mercedesa i Audija! Prestat će proizvoditi čak 60 posto modela u Europi Volkswagen
11. 4. 2022

Brend njemačkog proizvođača automobila Volkswagen vjerojatno je jedan od najvećih na svijetu. To ne čudi s obzirom da se grupacija smatra jednom od najvećih u svijetu, ali činjenica da samo u Hrvatskoj kupcima nude čak 15 različitih modela i njihovih izvedenica (T-Roc i T-Roc Cabrio su i vođeni i odvojeni modeli, Pritom treba napomenuti da Volkswagen nudi različite modele na različitim tržištima, prilagođene lokalnim potrebama, što 'globalnu' modelsku ponudu čini još opsežnijom. Ali to će se očito dogoditi vrlo brzo. To je u nedavnoj izjavi za Financial Times potvrdio i glavni financijski direktor Volkswagena, Arno Antlitz.

Od kvantitete do kvalitete

Ako se prije nekoliko godina smatralo da Volkswagen želi maksimalno povećati broj prodanih automobila, sada će krenuti u drugom smjeru. „Ključni cilj nije rast (prodaja). Umjesto toga, (više) se fokusiramo na kvalitetu naših vozila i dobit od prodaje, a manje na količine prodanih vozila i tržišni udio”, rekao je Antlitz.

Stižu velike promjene u automobilskoj industriji, ali bez sumnje je velika promjena na razini marke. U skladu sa zahtjevima Europske unije, nedavno je najavljeno smanjenje ponude motora s unutarnjim izgaranjem, a sada će uslijediti značajno smanjenje broja modela u ponudi. Očekuje se da će njih 60 posto oprostiti se u narednim godinama. Ukidanje nekih modela već je počelo. Tako je Audi već najavio ukidanje modela A1 i Q2 (s razlogom fokusiranja na skuplje modele), Volkswagen je ukinuo limuzinu Passata, a očito pravi rezovi tek slijede.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.