Volkswagen je ponovno osmislio Californiju i - impresionirao aplikacijama, ali i roštiljem

FOTO GALERIJA: Od savršene mehanike, sjajnog dizajna, tendi i aplikacija do roštilja! Samo nekoliko sati nakon što je Ford predstavio novi Nugget, kontaktiran je Volkswagen. Ovako će izgledati nova California, koja je za sada još označena kao koncept.

Ima indukcijske i plinske ploče za kuhanje, ladice, podizni stol pa čak i mali, prijenosni roštilj.

Volkswagen je ponovno osmislio Californiju i - impresionirao aplikacijama, ali i roštiljem Volkswagen
25. 8. 2023

Volkswagen California je jedan od najpopularnijih malih kampera, s više od 200.000 prodanih primjeraka. Temeljen na modelu Transporter/Caravelle/Multivan, nudi udobnost života u malom prostoru, kao i agilnost automobila i prilagodljivost svakodnevnoj uporabi.

Najnoviji Volkswagen California temelji se na novom Multivanu T7 i po prvi je put dostupan s dvostrukim kliznim vratima. To je pridonijelo da kuhinja, koja je nekada bila "naslonjena" na lijevi, unutarnji zid, sada ima oblik svojevrsnog otoka na izvlačenje. Ima indukcijske i plinske ploče za kuhanje, ladice, podizni stol pa čak i mali, prijenosni roštilj.

Iznad kuhinjskog prostora postavljeno je tablet računalo koje se uz pomoć savitljivog držača može vaditi ili okretati u svim smjerovima preko kojeg se upravlja funkcijama dnevnog dijela nove Californije. To je moguće i putem infotainment sustava u prostoru za vozača, ili putem aplikacije na mobilnom telefonu.
 

U unutrašnjosti se nalazi pomična klupa koja se lako pretvara u bračni krevet, kao i tuš s toplom i hladnom vodom koji se postavlja na vrata prtljažnika. U njima se kriju dvije stolice koje sada imaju viši naslon nego prije, a stolić je spremljen ispod kreveta. Krov na izvlačenje je aluminijski, a ispod njega ima mjesta za još jedan krevet. Prednja sjedala su, naravno, zakretna, ali ovoga puta i podesiva po visini.
 

S vanjske strane je s desne strane postavljena klasična tenda, dok su s lijeve strane ugradili pričvrsne točke za jedro, što omogućuje stvaranje sjene s obje strane automobila.

Što se pogonskih sklopova tiče, bit će dostupan samo s automatskim mjenjačima, a ponuda motora je navodno ista kao u Multivanu. Poput Forda, Volkswagen također najavljuje hibridnu liniju, no više informacija trenutno nije poznato. Kao ni koja će biti cijena i kada će točno novi Volkswagen California biti dostupan.

Preberite š

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.