VIDEO IZ SNOVA: Concours d'Elegance, parada Lamborghinija u Švicarskoj

Vlasnici i ljubitelji Lamborghinija u Neuchatelu su organizirali prvi susret i što kazati; bilo je kao u bajci

VIDEO IZ SNOVA: Concours d'Elegance,  parada Lamborghinija u Švicarskoj Lamborghini
23. 9. 2017

Toliko skupocjenog "pleha" na jednome mjestu značilo je samo jedno - Lamborghini & Design Concours d'Elegance je u tijeku. U švicarskom Neuchatelu su se pojavili svi vlasnici modela prestižne marke koji drže do sebe i odnosa s omiljenom "igračkom".

Mogla se tako vidjeti Miura, a i Espada, Countach, Jarama, Silhouette, 350/400 GT, LM002 i dakako svevremeni Diablo. Lambourghini je organizatorima nakratko ustupio i svoje najnovije ljepotane - Aventador, Huracana i kao šećer na kraju Veneno Roadstera

Ipak, prava zvijezda bio je koncept Marzal s impresivnim staklenim vratima, prema zamisli Marcella Gandinija. Srebrni koncept je bio prvi put predstavljen 1967. u Ženevi. U Monaku su ga nekada vozili princ Rainer i princeza i legendarna glumica Grace. Godine 2011. Marzala su iz Bertonskoga muzeja prodali nepoznatom kolekcionaru za dva milijuna dolara.

Okupljeni znalci za najbolje su vozilo na susretu izabrali zeleni Lamborghini Miuru SV iz 1971., u vlasništvu japanskoga zaljubljenika u talijansku konjicu. Marzal je dobio sudačku nagradu, a za oko je zapeo i crveni Lamborghini Countach QV iz 1987. koji na leđima ima samo 2414 prevaljenih kilometara. Zanimljivo, vlasnik je do Švicarske potegao i prevalio 300 km! Eto, koliko mu znači ovaj susret. Nama tek za utjehu - video.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.