U Renault stiže ni manje ni više nego bivši kreator Lamborghinija, Seata, VW, Audija... Nakon Luce de Meo eto u vrhu Renaulta i Alejandro Mesonero-Romanosa

Alejandro Mesonero-Romanos, dosadašnji direktor Seatova dizajna napušta tvrtku "na vlastiti zahtjev". Kakva samo pojačanja u Renaultu. Početkom godine na mjesto izvršnog direktora stigao je kultni Talijan Luca de Meo, a sad evo i jednog od najboljih svjetskih dizajnera. Rođen je u Madridu, a diplomirao je na studiju dizajna Elisava u Barceloni. Vlasnik je i diplome iz automobilskog dizajna koju je stekao na Kraljevskoj akademiji umjetnosti u Londonu. Alejandro Mesonero-Romanos (52) bivši je direktor Seatova odjela za dizajn gdje je od 2011. bio zadužen i za dizajn modela Ateca, Arona i Tarraco, a radio je i Lamborghinije...

U Renault stiže ni manje ni više nego bivši kreator Lamborghinija, Seata, VW, Audija... Nakon Luce de Meo eto u vrhu Renaulta i Alejandro Mesonero-Romanosa Start press
28. 7. 2020

Grupa Renault jučer je objavila da se Alejandro Mesonero-Romanos pridružuje njezinu dizajnerskom timu od 1. listopada 2020. Mesonero-Romanos odgovarat će Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsjedniku Odjela za dizajn i članu izvršnog odbora Grupe Renault.

Laurens van den Acker tom je prigodom izjavio: „Zadovoljstvo mi je iskazati dobrodošlicu Alejandru Mesonero-Romanosu u odjel za dizajn Grupe Renault. Njegov izvrstan rad naširoko je cijenjen u automobilskoj industriji, a iskustvo koje je stekao radom za različite proizvođače automobila samo će ojačati naš tim. Uvjeren sam da će nam Alejandro, koji je već upoznat s radom Grupe Renault, uvelike pomoći da prevladamo izazove koje nosi budućnost.”

Alejandro Mesonero-Romanos (52) bivši je direktor Seatova odjela za dizajn gdje je od 2011. bio zadužen i za dizajn modela Ateca, Arona i Tarraco. Dizajnirao je i petu generaciju modela Ibiza, najnovije inačice modela Leon te modele CUPRA Formentor i el-Born. Za potpunu obnovu Seatove palete osvojio je 2018. godine Eurostarsovu nagradu za dizajn.

Prije nego što se pridružio Seatu, Alejandro Mesonero-Romanos bio je zaposlen u Renaultu gdje je vodio nekoliko dizajnerskih projekata. Usto je od 2007. do 2009. bio član Odjela za napredni dizajn, a 2009. preuzima funkciju direktora odjela za dizajn društva Renault Samsung Motors u Južnoj Koreji.

Prije toga, od 1994. do 2001., Alejandro Mesonero-Romanos sudjelovao je u nekoliko projekata za marke SEAT, Volkswagen, Audi i Lamborghini u okviru Odjela za vanjski dizajn Volkswagenova europskog dizajnerskog centra (Grupa Volkswagen).

Alejandro Mesonero-Romanos rođen je u Madridu, a diplomirao je na studiju dizajna Elisava u Barceloni. Vlasnik je i diplome iz automobilskog dizajna koju je stekao na Kraljevskoj akademiji umjetnosti u Londonu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.