Prvi Cybertruck već je “nastradao” na cesti

Za ne povjerovati, Giorgetto Giugiaro ga je dizajnirao, a cesta ga je malo uneredila. Nitko od putnika ni u jednom automobilu nije ozlijeđen, a Corolla je nastradala i teže od Cybertrucka.
 

Prvi Cybertruck već je “nastradao” na cesti Reddit/Boddhya
4. 1. 2024

 Cybertruck bio je vjerojatno jedan od najpopularnijih automobila prošle godine. Nakon nekoliko odgoda proizvodnje, prvi je izašao iz tvornice u Teksasu krajem studenog, a sada je prvi već sudjelovao u prometnoj nesreći na javnoj cesti. U Kaliforniji je vozač Toyote Corolle prešao u suprotni trak i tamo udario u Cybertruck. Na internetu su se pojavile fotografije na kojima se vidi oštećenje automobila koji je dizajnirao jedan od najpoznatijih svjetskih dizajnera automobila Giorgetto Giugiaro.

Sudar vjerojatno nije bio silovit, jer su i sudionici prošli bez ogrebotine, a čini se da je Corolla udarila u bočni dio dovoljno jako da se aktivira bočni zračni jastuk.

Ipak, nesreća je svojevrsni pokazatelj sigurnost i izdržljivost Cybertrucka. Toyota je pretrpjela veću štetu.

The drivers side of the crashed CT
byu/Brian1961Silver incybertruck

Cybertruck za sada još nije testiran niti na jednom nezavisnom sigurnosnom testu, poput EURONCAP-a, no prvi čovjek Tesle, Elon Musk, rekao je da je zbog niskog težišta sigurniji od ostalih u klasi. Pa ako je sigurno za ljude u autu, opasnije je za one koji bi se u nesreći našli ispred njega. Kao i kod svih visokih terenskih vozila i polukamiona - što je viši prednji dio automobila, to je potencijalno opasniji za bicikliste, pješake i druge ranjive sudionike u prometu.
 

Preberit

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.