To je pravi razlog zašto Cybertruck najvjerojatnije nikada neće stići na europsko tlo

LJUBITELJI TESLE RAZOČARANI! Bizaran razlog zašto Europljani neće moći voziti Cybertruck. Za njega će vam biti potrebna C kategorija, jer tako EU propisi kažu!

Europsko zakonodavstvo također je jedan od čimbenika koji bi mogli spriječiti dolazak Cybertrucka na europsko tržište.

To je pravi razlog zašto Cybertruck najvjerojatnije nikada neće stići na europsko tlo Tesla
20. 12. 2023

Cybertruck izazvao je pravu euforiju u Americi, a lista čekanja je svakim danom sve duža, u Europi ovakvo oduševljenje Tesla pick-upom nije viđeno, no to je navodno dobar razlog zašto Tesla ne razmišlja o lansiranju ovog vozilo na europskom tržištu tržište Svi europski obožavatelji Tesle koji se nadaju da će Cybertruck staviti u garažu mogli bi biti razočarani.
 

Cybertruck je Teslin odgovor na sve veću potražnju za kamionima pick-up vozilima su najprodavanija vrsta automobila u USA, a njihova je prodaja porasla za 15 % samo u 2023. U Europi pick-up vozila nisu ni približno toliko popularna. Ovim segmentom dominiraju Toyota Hilux ili Ford Rangers.

Tako je 2020. godine u Europi prodano 116.280 pick-up vozila, a u SAD-u, za usporedbu, čak 3 milijuna.

"Tržište kamioneta u Americi je ogromno i potpuno je drugačije nego u Europi", rekao je Lars Moravy, Teslin potpredsjednik za razvoj vozila. Iz tog razloga Tesla nije dizajnirao kamion s europskim kupcima na umu.

Europsko zakonodavstvo također je jedan od čimbenika koji bi mogli spriječiti dolazak Cybertrucka na europsko tržište.

Najupečatljiviji dio vozila je njegova karoserija od nehrđajućeg čelika, koja je maksimalno robusna.

“Europski propisi nalažu zaokruživanje od 3,2 milimetra na izbočenim dijelovima. "Nažalost, to je nemoguće na ploči od nehrđajućeg čelika", rekao je Moravy. Vrlo je vjerojatno da bi za vožnju u Europi bio potreban i vozački ispit kategorije C, što bi mogla biti velika prepreka za kupce.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.