Tata odustala od proizvodnje sportskoga modela

Još u ožujku u Ženevi je Tata Motors predstavila novi brend Tamo i svoj prvijenac Racemo, koji je stvoren s idejom cjenovno prihvatljivoga sportskog modela

8. 8. 2017

Tamo Racemo privukao je veliku pažnju novinara i posjetitelja. Zanimljiv koncept Tte Nano, miljama daleko od najjeftinijeg automobila, predstavljen je u konceptnoj izvedbi, a serijski model trebao je biti premijerno prikazan na rujanskome salonu automobila u Frankfurtu.

Premda je pod haubom trebao biti 1.2-litreni turbobenzinac sa 190 KS i 210 Nm, ukupna masa manja od 1000 kg trebala je biti jamac dobre zabave. Stražnji pogon i 6-stupanjski ručni mjenjač upotpunjivali bi dobar paket, a obećane su i poprilično solidne performanse. Naime, Tamo Racemo trebao je hvatati "stotku" za oko šest sekundi, uz najveću brzinu od 225 km/h.

No, s obzirom na upitnu financijsku isplativost cijeloga projekta, najveći dioničari "povukli su ručnu" i odlučili fokusirati se na modele čiji su razvojni troškovi manji, a profit veći.

Kristian Sikavičev

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.