Svi su elektroauti zapravo isti, ili? Jesu li razlike između srodnih električnih automobila doista veće nego što govore tehnički podaci?

Usporedni test Škode Enyaq RS Coupe i Volkswagen ID.4 GTX pokazao nam je kako na papiru vrlo slični električni automobili mogu zadovoljiti potpuno različitu skupinu kupaca.

17. 6. 2023

Uvriježeno je da su električni automobili postali previše slični. Mnogo puta dijele iste platforme, pa čak i iste pogonske sklopove, a bez jedinstvenih značajki i karaktera, njihove su razlike često manje uočljive nego kod rivala na termički pogon. Zato smo na usporedni ili bolje rečeno – diferencijacijski test pozvali Škodu Enyaq RS i Volkswagen ID.4 GTX, koji su na papiru gotovo identični, ali u stvarnosti zadovoljavaju potrebe i želje sasvim druge ciljne skupine kupaca. U videu otkrivamo i ističemo njihove različitosti i atraktivnosti.
 

Poglejte še:

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.