Osvježenje za češkog paradnog konja iz Mlade Boleslave stiže već sljedeći mjesec

Škoda Octavia vrijedi za jedan od najpopularnijih automobila na našim prostorima pa će mnogi sa zanimanjem iščekivati ​​facelifting koji će biti predstavljen u veljači.

Osvježenje za češkog paradnog konja iz Mlade Boleslave stiže već sljedeći mjesec Škoda
3. 1. 2024

Napisao: Gregor Žvab

Dapače, riječ je o jednom od najvažnijih automobila na našem tržištu. Početak prodaja četvrte generacije nije došla u najprikladnijem trenutku. U lipnju 2020. svijet je pošteno bio u rukama virusa covid-19, a nekoliko mjeseci kasnije došlo je do krize u opskrbi poluvodičima, tako da je već sljedeće godine Octavia morala dugo čekati, u nekim slučajevima čak više od godinu i pol. Unatoč svim problemima, uspješno je obranio status jednog od najpopularnijih automobila (osobito karavanskih) u Europi.

Nakon nepune četiri godine na tržištu, došlo je vrijeme za osvježenje u kojem se ne očekuju veći tehnički zahvati. Na temelju uočenih (zatamnjenih) prototipova, možemo očekivati ​​neke promjene na LED prednjim svjetlima, dok će maska ​​ostati više-manje ista. Promijenit će se donji otvori za zrak na braniku, čime će se imidž malo približiti nadolazećim novim Kodiaqom i Superbom. No, osim video isječka u nastavku (popraćenog čestitkom), Škoda nije objavila ništa opipljivije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Škoda Slovenija (@skoda.slovenija)

Škoda još nije rekla ništa o ažuriranjima tehničkog odjela, ali ne možemo očekivati ​​nikakvu revoluciju (vjerojatno i evoluciju). Paleta motora tako će se sastojati od benzinskih i dizelskih motora, no ostaje i hibridni pogon. Ako ste u ovom trenutku računali da će Octavia od dviju pridošlica preuzeti najnoviju plug-in hibridnu tehnologiju koja omogućuje oko 100 kilometara električnog dosega, vjerojatno ćete se razočarati. Prema pisanju britanskog portala AutoExpress, za to postoji vrlo malo (ili praktički nimalo) mogućnosti.

U interijeru možemo očekivati ​​još 'korekcija', barem ako se oslanjamo na promjene koje će dobiti Volkswagen Golf. Tako možemo računati na nekoliko analognih prekidača i poznati središnji ekran od 10 inča. Svakako će se pozabaviti i softverom centralnog sustava koji svojim "bugovima" smeta mnogim korisnicima. U svakom slučaju, osvježenje za Octaviju dolazi u pravom trenutku jer će na vrhuncu životnog vijeka praktički postati još bolja. Kao što je spomenuto, svi detalji bit će otkriveni sljedeći mjesec, kao i kada će zapravo stići na ceste.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.